'Beangstigende' val voor wielrenner Lars van den Berg: 'Ik werd onwel op mijn fiets'
Lars van den Berg raakte zaterdag onwel en maakte een 'beangstigende' val. © Getty Images

'Beangstigende' val voor wielrenner Lars van den Berg: 'Ik werd onwel op mijn fiets'

15:27, 25-02-2024 / Laatste Update: 15:31, 25-02-2024

Het was zaterdag flink schrikken voor iedereen rondom wielrenner Lars van den Berg. Tijdens de Faun-Ardèche Classic werd hij onwel op de fiets en ging hij daardoor onderuit. Van den Berg werd naar het ziekenhuis gebracht en laat via sociale media weten dat het inmiddels weer beter gaat.

"Gisteren werd ik tijdens de Faun-Ardèche onwel", schrijft de wielrenner op Instagram. "Daardoor raakte ik bewusteloos en dat veroorzaakte een crash." Van den Berg werd meteen geholpen: "De medische mensen zorgden tijdens de race goed voor me en daarna werd ik naar het ziekenhuis van Valence gebracht." Daar moest hij een aantal tests ondergaan.

De 25-jarige renner mocht snel het ziekenhuis weer verlaten, maar daarmee is het nog niet klaar: "De medische experts van het team gaan het nu verder onderzoeken." Hij geeft aan dat wel schrikken was: "Een heel beangstigende ervaring voor mij, maar ook voor mijn teamgenoten en dierbaren. Op dit moment voel ik me goed en ben ik optimistisch over de toekomst."

Van den Berg debuteerde vorig seizoen in de Tour de France. Hij eindigde op de zeventigste plaats. Hij reed ook twee keer de Giro. Van den Berg heeft als prof nog geen overwinningen op zijn naam staan.