'Demi Vollering in gesprek met nieuwe ploeg: Frans team lijkt nieuwe bestemming'
Demi Vollering © ProShots

'Demi Vollering in gesprek met nieuwe ploeg: Frans team lijkt nieuwe bestemming'

12:40, 15-04-2024 / Laatste Update: 12:42, 15-04-2024

Demi Vollering is in gesprek met de Franse wielerploeg FDJ-SUEZ. De Nederlandse zoekt een nieuwe ploeg na haar vertrek bij Team SD Worx en volgens het Algemeen Dagblad praat ze nu met het Franse team.

Volgens de krant is het 'zeer waarschijnlijk' dat Vollering volgend jaar voor FDJ-SUEZ rijdt. Op dit moment gaan de gesprekken over een meerjarig contract voor de Nederlandse. Aan het eind van dit seizoen vertrekt Vollering bij haar huidige Team SD Worx. Eerder werden ook andere ploegen als UAE Team ADQ, Lidl-Trek en Visma | Lease a Bike genoemd als mogelijke nieuwe bestemming.

Nederlanders

Bij het Franse FDJ-SUEZ komt Vollering vier landgenoten tegen als ze een contract tekent. Loes Adegeest, Nina Buijsman, Amber Kraak en Lauren Molengraaf dragen het shirt van de Franse ploeg al. Verder rijden ook grote renners als Cecilie Uttrup Ludwig, Marta Cavalli en Grace Brown al voor FDJ-SUEZ.

Prestaties Vollering

Vollering kende vorig jaar een geweldig jaar in haar carrière. De Nederlandse won als waar hoogtepunt de vrouwelijke editie van de Tour de France. De 27-jarige renster won afgelopen jaar ook Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, de Vuelta en nog een aantal grote koersen. In de zomer van 2024 heeft Vollering twee belangrijke doelen in haar loopbaan. Allereerst wil ze haar titel in de Tour verdedigen en daarnaast wil ze een medaille pakken op de Olympische Spelen.