Deze ziekte zorgt voor slechte prestaties Belgische Arnaud De Lie
Een tekenbeet werd Arnaud De Lie fataal © Getty Images

Deze ziekte zorgt voor slechte prestaties Belgische Arnaud De Lie

11:39, 28-03-2024 / Laatste Update: 11:41, 28-03-2024

Wielrenner Arnaud De Lie heeft dit voorjaar de verwachtingen nog niet kunnen waarmaken. In eerste instantie werd gedacht dat zijn valpartij in Le Samyn de boosdoener was, maar nu wordt duidelijk dat er een ziekte is geconstateerd bij de jonge Belg. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt, die bovendien aangeeft dat de renner voorlopig niet in actie komt.

Lange tijd bestonden er veel vraagtekens rond de vorm van De Lie, waar dit voorjaar veel van werd verwacht. Na een bloedonderzoek werden woensdag antistoffen van de ziekte van Lyme aangetroffen bij de 22-jarige renner. De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet afkomstig van een teek die besmet is met een bacterie. Hiervoor wordt een antibioticabehandeling voorgeschreven van minimaal tien dagen.

“Na een verdere controle werd bij Arnaud De Lie de ziekte van Lyme geconstateerd nadat er antistofffen voor Lyme in zijn bloed zijn aangetoffen. Het is mogelijk de reden waarom Arnaud de afgelopen wedstrijden niet op een hoog niveau kon presteren”, meldt zijn team Lotto Dstny op X. “Hij is inmiddels begonnen aan zijn antibioticabehandeling. We wensen je een spoedig herstel, Arnaud!”

De constatering van de ziekte van Lyme bij De Lie geeft een goede verklaring waarom de renner in de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem totaal niet uit de verf kwam. Lotto Dstny communiceerde al dat het Belgische talent voorlopig niet meer in actie komt. Wanneer 'De Stier van Lescheret' weer aan de start van een koers verschijnt is nog onbekend.

Nieuwe trainer

De samenwerking met zijn trainer Jeroen Dingemans is bovendien beëindigd. De Lie ging op aanraden van zijn trainer op een drie weken durende stage op de Teide. Waar de renner achteraf niet over te spreken was. Oud-renner van Lotto Dstny Gaëtan Bille neemt deze rol over, zo meldt het Nieuwsblad.