Enorm saai: zelfs mediateam van Giro d'Italia valt in slaap tijdens derde etappe
Het ging zo langzaam dat de renners gezellig met elkaar aan het kletsen waren © Getty Images

Enorm saai: zelfs mediateam van Giro d'Italia valt in slaap tijdens derde etappe

15:35, 06-05-2024 / Laatste Update: 16:19, 06-05-2024

Na twee spannende dagen in Italië hebben de renners deze maandag besloten het rustig aan te doen. Met een gemiddelde snelheid van 37 kilometer per uur na twee uur koers, is het een slaapverwekkende etappe.

De derde etappe van deze editie van de Giro werd de van te voren al omcirkeld door de rappe mannen in de sprint. Normaal gesproken rijdt er een groep vluchters weg, waarna het kat en muis-spel begint.

Dit gebeurde echter niet. Geen enkele renner koos voor de vlucht en het peloton vond het wel welletjes. Met een klein heuveltje waar wat bergpunten te halen waren besloten Lilian Calmejane (Intermaché-Wanty) en Davide Ballerini (Astana Qazaqstan) toch maar even vooruit te rijden. De Fransman pakte de punten en liet zich vervolgens gelijk terugzakken.

Lach inhouden

Ballerini bleef nog even alleen vooruit, maar besloot dat hij het ook wel goed vond. Hij stond bijna stil en nog kwam het peloton maar langzaam zijn kant op. Bij terugkomst in het peloton konden sommigen renners hun lach niet inhouden.

Toertocht

Op sociale media lieten meerderen zich uit over de ontzettend saaie etappe in de Ronde van Italië. Zo sprak oud-wielrenner en columnist Thijs Zonneveld over 'een toertocht', terwijl het mediateam van de Giro liet weten te slapen.

Ineens barstte heeft vuurwerk dan toch los. Nadat de eerste tussensprint geweest was, kwam een groep met daarin vele sprinters en ploeggenoten los van het peloton. Zij besloten door te rijden en hadden ineens zo'n anderhalve minuut voorsprong.

Renners als Fabio Jakobsen, Phil Bauhaus, Juan Sebastián Molano, Fernando Gaviria en Laurence Pithie misten de boot. Hun ploegen gingen dan ook op kop rijden en zo slonk de voorsprong van de kopgroep met daarin onder meer Tim Merlier, Jonathan Milan en Olav Kooij. Ook Danny van Poppel zat in de voorste groep.