Giro-leider Tadej Pogacar denkt al aan Tour de France: 'Denk dat ik goed genoeg ben om beide te winnen'
Tadej Pogacar © Getty Images

Giro-leider Tadej Pogacar denkt al aan Tour de France: 'Denk dat ik goed genoeg ben om beide te winnen'

20:57, 20-05-2024 / Laatste Update: 20:57, 20-05-2024

Tadej Pogacar staat er op de laatste rustdag van de Giro d'Italia 2024 uitstekend voor. Zijn voorsprong op de nummer twee, Geraint Thomas, is bijna zeven minuten. En dus kan de Sloveen al vooruitblikken op de Tour de France, waaraan hij ook gaat deelnemen.

De renner van UAE Team zei op de persconferentie van maandag: "Ik heb een grote voorsprong en een sterk team. Nu moet ik ook energie sparen. Een goed tempo en goed weer helpen daarbij." Hij erkent dat hij in de slotweek zijn aanpak aanpast, om nog wat over te houden voor de Tour. "Met de voorsprong zoals die nu is, kan ik wat behoudender rijden. Ze zeggen allemaal dat je goede benen moet hebben als je uit de Giro komt en ik voel me nu goed genoeg."

Giro en Tour in één jaar

Poggi pakte al vier etapezeges deze Giro. Nog zes etappes scheiden hem van de eindzege. Sinds 1998 kwam het niet meer voor dat een renner in één jaar de dubbelslag pakte: Giro en Tour. Toen flikte Marco Pantani dat. Deze zes deden dat eerder: Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Stephen Roche, Miguel Indurain.

"Ik hoop dat ik lijk op degenen die het hebben gedaan", zei de 25-jarige Sloveen oeer die voorgangers. "Dat je er met veel vertrouwen aan begint, uitgerust na een goed trainingskamp. Ik denk dat ik goed genoeg ben."

Wie weet kan Thymen Arensman mooie dingen laten zien in de slotweek. De Nederlander van Ineos staat zesde.

Etappeschema, uitslagen en klassementen Giro d'Italia 2024

26 mei 2024, 18:50

Vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 26 mei wordt in de Giro d'Italia gestreden om de roze trui. Na 21 etappes wordt duidelijk wie in Rome Primoz Roglic gaat opvolgen als winnaar van het eindklassement. In dit artikel kun je alle informatie vinden over alle etappes, klassementen een deelnemers van de Ronde van Italië.