Etappeschema, uitslagen en klassementen Giro d'Italia 2024
Tadej Pogacar in de roze trui, 176 renners gingen zaterdag 4 mei van start in Turijn © Getty Images

Etappeschema, uitslagen en klassementen Giro d'Italia 2024

17:10, 23-05-2024

Vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 26 mei wordt in de Giro d'Italia gestreden om de roze trui. Na 21 etappes wordt duidelijk wie in Rome Primoz Roglic gaat opvolgen als winnaar van het eindklassement. In dit artikel kun je alle informatie vinden over alle etappes, klassementen een deelnemers van de Ronde van Italië.

Titelverdediger Roglic verscheen niet aan de start in Turijn. Toch is er duidelijk een andere Sloveen die aan zijn "roze missie" bezig is. Niemand minder dan Tadej Pogacar. Alle wijst erop dat de renner van UAE Team Emirates een klasse apart is in dit peloton. Andere outsiders die in aanmerking komen voor het podium zijn Geraint Thomas, Romain Bardet, Ben O'Connor en niet te vergeten onze landgenoot Thymen Arensman.

TV-gids: op deze zender kijk je live naar de Giro d'Italia

4 mei 2024, 06:03

De strijd om de felbegeerde roze trui barst in Turijn los op zaterdag 4 mei. In drie weken tijd leggen de renners 3.400 kilometer af op het Italiaans grondgebied. Met Tadej Pogacar als torenhoge favoriet en enkele Nederlandse toppers staan er genoeg renners aan de start om in de gaten te houden. Lees hieronder op welke zender je de Giro d'Italia live kan volgen.

Etappeschema Giro

Deze 107de editie van de Ronde van Italië telt zes vlakke etappes, zes heuvelachtige, zes bergetappes en twee individuele tijdritten. De mannen voor het algemeen klassement werden tijdens de eerste week direct getest. Voor de sprinters zijn er normaliter zes kansen, waarvan twee in de laatste week.

Refresh de pagina om alle klassementen te bekijken

Klassementen Giro

Deelnemers Giro