Mathieu van der Poel maakt fan dolgelukkig met reusachtig glas bier na zege E3 Saxo Classic
Mathieu van der Poel maakt fan blij met groot glas bier © Getty Images/Instagram, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Mathieu van der Poel maakt fan dolgelukkig met reusachtig glas bier na zege E3 Saxo Classic

20:44, 22-03-2024 / Laatste Update: 21:28, 22-03-2024

Mathieu van der Poel won vrijdag de E3 Saxo Classic. Het tweede woord van die koersnaam verwijst naar een Belgisch biermerk. Dus het laat zich raden wat er naast Van der Poel op het podium werd neergezet.

Maar sportman Van der Poel gunt zichzelf zelfs na een fraaie zege geen alcoholische versnapering. Hij wees vanaf het podium naar een van de toeschouwers. "Heb je er trek in?", zo leek hij te gebaren. En een biertje van Van der Poel sla je natuurlijk niet af. De man nam het reusachtige glas met een enorme schuimkraag gretig aan. Onder gejuich en bedolven onder schouderklopjes zette hij het biertje aan de lippen.

Contract

De 29-jarige Van der Poel tekende in maart een nieuw contract bij zijn ploeg Alpecin-Deceuninck en ook bij fietsenleverancier Canyon. Hij zal nog minstens vijf jaar koersen voor de equipe. Daarna blijft hij als ambassadeur verbonden aan Canyon, al is het ook mogelijk dat deze plannen nog worden aangepast, bijvoorbeeld door het contract te verlengen.

Mathieu van der Poel: eigenwijze alleskunner op de fiets die dankzij liefde voor mooie auto's vriendin Roxanne vond

14 april 2024, 09:33

Als kind uit een ware wielerfamilie was het lot bij zijn geboorte eigenlijk al geschreven. Maar de manier waarop Mathieu van der Poel de harten van de wielerfans zou veroveren, kon niemand voorspellen. Een zeer complete renner met een goed gevulde palmares in allerlei disciplines. Dit is Mathieu van der Poel, de 29-jarige wielrenner uit het Belgische Kapellen, die op zijn achttiende voor de Nederlandse nationaliteit koos.