Mét Jonas Vingegaard en Wout van Aert: Visma | Lease a Bike presenteert ploeg voor Tour de France
Jonas Vingegaard / ANP

Mét Jonas Vingegaard en Wout van Aert: Visma | Lease a Bike presenteert ploeg voor Tour de France

12:42, 20-06-2024 / Laatste Update: 12:18, 25-06-2024

Goed nieuws voor Visma | Lease a Bike: Wout van Aert en Jonas Vingegaard zijn op tijd fit om mee te doen aan de Tour de France. De twee grote renners van de Nederlandse ploeg, zitten in de achtkoppige selectie voor de Ronde van Frankrijk.

Vingegaard, de Deense winnaar van de laatste twee edities van de grootste wielerronde, is voldoende hersteld van zijn zware val in de Ronde van het Baskenland en gaat voor een goed klassement. Dat verrassende bericht meldde zijn Nederlandse werkgever Team Visma | Lease a Bike.

Ook de Belg Wout van Aert verschijnt op 29 juni in Florence aan de start van de 111de Tour de France. De oud-winnaar van de groene trui is op de weg terug van een zware blessure na zijn val in Dwars door Vlaanderen. Van Aert reed al de Ronde van Noorwegen en trainde de afgelopen weken met Vingegaard in het Franse Tignes op hoogte.

Complete ploeg Visma | Lease a Bike

Alle renners in de ploeg van Visma - naast Van Aert en Vingegaard - zijn: Wilco Kelderman, Matteo Jorgenson, Tiesj Benoot, Jan Tratnik, Bart Lemmens en Christophe Laporte. Ook van laatstgenoemde was het de vraag of hij mee kon. De sprinter viel ook in het voorjaar en werkte met de andere ongelukkigen aan zijn herstel in de Franse Alpen.

Geen Sepp Kuss

Vier dagen voor de start van de Tour de France kwam er nog vervelend nieuws voor de Nederlandse equipe: Sepp Kuss kampte met corona en kan niet meedoen. Zijn vervanger is de 28-jarige Bart Lemmen, die pas 1,5 jaar prof is.

Tour de France 2024

De Tour de France begint zaterdag 29 juni in het Italiaanse Florence. De finish van de complete Tour is voor het eerst niet op de Champs-Élysees in Parijs. Omdat de Olympische Spelen daar worden gehouden, is de finish dit jaar in Nice.

Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws rond de Nederlandse deelnemers, Team Visma | Lease a Bike, Team dsm-firmenich PostNL, Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar.