Toch te veel schade na valpartij: Ellen van Dijk stapt af in Vuelta Femenina
Ellen van Dijk tijdens de openingsrit © Getty Images

Toch te veel schade na valpartij: Ellen van Dijk stapt af in Vuelta Femenina

12:33, 01-05-2024 / Laatste Update: 12:34, 01-05-2024

Ellen van Dijk zal niet starten tijdens de vierde etappe van de Vuelta Femenina. De Nederlandse ging tijdens de eerste rit in Spanje hard onderuit en moet nu vanwege de opgelopen schade toch afstappen.

Haar ploeg, Lidl-Trek, maakt woensdagochtend bekend dat Van Dijk niet verder zal gaan in de Vuelta Femenina. 'Door de moeilijkheden die te maken hebben na de val tijdens etappe 1 zal Van Dijk, ondanks dat ze bleef proberen, niet verder gaan. Met nog meer doelen aan de horizon is het de beste beslissing om te herstellen voor de toekomst', zo schrijft de ploeg op de sociale media.

Flinke val

Tijdens de eerste etappe in Spanje ging het mis. In de allerlaatste bocht van de ploegentijdrit ging Van Dijk hard onderuit. Haar ploeg wist wel te winnen, al was het verschil maar een paar honderdsten.

Van Dijk ging na afloop van de openingsrit naar het ziekenhuis. Daar werden, ondanks een aantal verwondingen, geen breuken geconstateerd. Een dag later werd besloten dat Van Dijk 'gewoon' aan de start zou staan tijdens de tweede etappe. Die reed ze uit, net zoals de rit van dinsdag. Woensdag werd besloten niet meer te starten.

Ritwinst Vos

De derde etappe van de Vuelta Femenina was een prooi voor Marianne Vos. In de sprint was zij veruit de sterkste van het ietwat uitgedunde peloton.

Marianne Vos sprint met overmacht naar winst in derde etappe Vuelta

30 april 2024, 17:33

Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta Femenina met overmacht gewonnen. Na 130 heuvelachtige kilometer van Llucena naar Teruel was de renster van Visma | Lease a Bike veruit de snelste in de massasprint. Charlotte Kool eindigde als tweede achter Vos. Blanka Vas uit Hongarije behoudt de leiderstrui.