Wielrenner Rohan Dennis, die verdacht wordt zijn vrouw te hebben gedood, 'gewoon' aanwezig bij haar uitvaart
Een archieffoto van wielrenner Rohan Dennis in dienst van Jumbo-Visma. ©Getty Images

Wielrenner Rohan Dennis, die verdacht wordt zijn vrouw te hebben gedood, 'gewoon' aanwezig bij haar uitvaart

19:17, 17-01-2024

De uitvaart van Melissa Hoskins was woensdagochtend (Nederlandse tijd) in Perth, Australië. Zij is de vrouw van wielrenner Rohan Dennis en stierf aan de gevolgen van een auto-ongeluk, die haar man mogelijk veroorzaakt heeft. Hij is nog altijd verdachte in haar zaak, maar was wel bij de uitvaart aanwezig.

Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van Hoskins loopt nog altijd. Dennis zelf is ook nog altijd verdachte, maar kwam lopende het onderzoek op borgtocht vrij. Daardoor kon hij bij de uitvaart aanwezig zijn en de Australische nieuwszender ABC zag hem daar ook zitten. Hij was daar met de twee kinderen die hij samen met haar kreeg.

Op 30 december werd Hoskins met spoed opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze was aangereden door Dennis. Ze overleed al snel aan haar verwondingen. Dennis werd aangeklaagd voor gevaarlijk rijgedrag met de dood tot gevolg, roekeloos rijgedrag en het in gevaar brengen van een mensenleven.

Emotionele Dennis

Volgens ABC was de uitvaart van de 32-jarige Hoskins zeer emotioneel. Onder andere haar vader en haar zus spraken mooie woorden over de oud baanwielrenster, die in 2015 wereldkampioen op de ploegenachtervolging werd. Op het einde werd het liedje 'Somewhere Over The Rainbow' gespeeld en mochten de aanwezigen rozemarijn op de kist leggen. Dennis en zijn kinderen deden dat volgens ABC ook, waarbij Dennis zeer geëmotioneerd oogde.