Dylan Groenewegen wint na moeilijke periode een rit in Tour de France: ‘Ik moest leren om over mijn gevoelens te praten’

3 juli 2022

Getty Images
dylan-groenewegen-wint-rit-in-tour-de-france-na-moeilijke-periode-leren-om-over-mijn-gevoelens-te-praten-wielrennen

Een dag na Fabio Jakobsen heeft ook Dylan Groenewegen zijn zege in de Tour de France te pakken. De Amsterdammer van Team Bike Exchange won de sprint na de 3e etappe over 182 kilometer van Vejle naar Sønderborg, waar Wout van Aert opnieuw 2e werd.


"Het moet nog een beetje doordringen", zei Groenewegen kort na zijn sprintzege voor de camera van de NOS.

Praten over gevoel
"Het was ook voor mij een lastige periode, met het verlies van mijn opa en de geboorte van mijn zoontje dat niet heel gemakkelijk ging. Het is dus een zware tijd geweest", aldus de 29-jarige wielrenner. "Bij Bike Exchange heb ik een vertrouwde omgeving gevonden. Ik moest leren om over mijn emoties en gevoelens te praten. Dat heb ik kunnen doen, met dank aan mijn familie en vrienden. Ik wist dat het erin zat. Nu terug in de Tour en direct kunnen winnen, dat betekent heel veel voor me."

Nederland boven
Groenewegen gaf aan dat de aanloop naar de massasprint niet vlekkeloos verliep. "9 kilometer voor de streep was ik nog bij een valpartij betrokken. De ploeg bleef rustig en bracht me terug. Laat het dan vandaag mijn geluksdag zijn. Gisteren was het voor Fabio heel mij, voor mij is vandaag een hele mooie dag. Voor het Nederlandse publiek is dit heel mooi. 2 goede sprinters die het met elkaar uitvechten op het hoogste podium, dat is voor alle wielerliefhebbers heel mooi."