Wintersport is net 'All Stars 2.0', een echte mannenvakantie: wie slaapt er bij de snurker en de stinkerd op de kamer?
i

Unsplash

Wintersport is net 'All Stars 2.0', een echte mannenvakantie: wie slaapt er bij de snurker en de stinkerd op de kamer?

Martijn Baars • 13:00, 17-02-2021 / Laatste Update: 07:00, 08-01-2024

Deze week start de voorjaarsvakantie in Nederland en normaal gesproken trekken we massaal naar een wintersportgebied om te genieten van een week lang sneeuw, zon, veel lol en nog meer bier. Maar corona gooit dit jaar roet in het eten, hopelijk wel voor het laatst nu het vaccineren overal begonnen is. Voor wintersport en alles wat daarbij hoort, geldt: als je eenmaal besmet bent met het wintersportvirus, dan helpt geen vaccin meer tegen de drang om af te reizen naar de winterse bergen!

Door: Emma Bente Dekker

Alles wat je deze week gaat missen aan het weekje wintersport met je vrienden.

Zieke voorpret en met 180 over ‘die Autobahn’

De voorpret begint natuurlijk al thuis: "Wie pakt de Jäger en de spelletjes in?”, "Heb jij nog een goede speaker liggen?" en "Zullen we ff tossen over wie bij die snurker en stinkerd op de kamer slaapt?". In de auto begint vervolgens het wintersportfeestje. Onder het genot van foute après-ski-krakers scheuren jullie met 180 kilometer per uur over de Duitse Autobahn de bergen tegemoet. Onderweg maken jullie een stop bij een tankstation, om te genieten van wat klef en vet voedsel en waar je half Nederland tegenkomt. Maar dat is niet erg. Dit is een mooi moment om alvast even te kijken wat voor vlees je in de kuip hebt en welke ‘lachuh’ gasten en schoonheden je mogelijk op bestemming tegenkomt. De reis is een meer dan goed warmlopertje!

Op bestemming is ie-de-reen vrolijk en gezellig

Eenmaal aangekomen op bestemming zijn je sexy thermo’s en je gezellige carnavalspakkie voor op de piste uitgepakt, waarna er natuurlijk een welkomstpilsie gedronken moet worden. Beetje kachel worden er vervolgens boodschappen gedaan en het plaatselijk aanbeden biermerk (dat echt nooit onder doet voor een Nederlands biermerk) wordt in tonnen (oké, ‘bij wijze van’ dan) ingekocht. De lokale supermarkt in het kleine dorp is net het tankstation 2.0, want ook hier wordt even geïnspecteerd met wie jullie komende week te maken hebben.

Elke toerist is goed gestemd, en hier en daar loop je een oude bekende tegen het lijf. Zelfs die oude docent die jou altijd briefjes liet halen is ineens betoverd in een wezen dat een beetje kan lachen. Vreemden doen joviaal tegen elkaar. Iedereen geniet en heeft lol om de stomste grapjes, want hé, het is vakantie en de sfeer is goed. Niks geen chagrijn om het laatste pak melk dat jij wegkaapt: “Kom je bij ons een biertje doen?” is een prima goedmakertje. Voor je het weet heb je 3 vreemde gappies bij jullie in het appartement zitten. Dat wordt gegarandeerd de hele week lol trappen.

Kick die je krijgt door het vrijheidsgevoel en de ‘rush’

De volgende dag is er op de piste zoveel gaafs te beleven. Als er íets is wat het meest gemist gaat worden, dan is het volgens skiër Mark het gevoel van vrijheid dat je beleeft op de piste. Skifanaat Eva vult aan: "De rush die je krijgt als je op een verlaten, vers geprepareerde piste de perfecte ‘carves’ kan maken, waarbij je dat brandende gevoel in je bovenbenen krijgt en in hoge snelheid van de piste af sjeest, dat mis ik het meest!” Skilerares Lynne beaamt: “Het moment dat je door verse sneeuw je eigen spoor maakt, dat is zó cool.”

Halve liters bier en een kater die nog best te verdragen is

Natuurlijk kan de après-ski niet ontbreken op wintersport. Want in de après-ski, daar beleef je de gekste avonturen. Bier dat in halve literpullen wordt getapt en carnavaleske muziek: het is 1 groot gekkenhuis. Weet je wat nou lachen is? De kater is de volgende dag best te verdragen, want de berglucht doet wonderen.

Het is net ‘All Stars 2.0’: een échte mannenvakantie

Als jij met je makkers op wintersport gaat, dan is dit 1 grote kwajongens-vakantie. Jullie zijn net als die gasten uit ‘All Stars’. Overdag ‘trap je hier en daar een balletje’, oftewel: maak je af en toe een afdaling. Je bent enorm rozig aan het eind van de dag, en met die blosjes op de wangen flirt jij in de après-ski met het vrouwelijk schoon. Je bent je maten constant kwijt, om ze terug te vinden met grandioze, bijna ongeloofwaardige verhalen. Na een avond feesten val jij thuis in je skikleding in slaap om in de ochtend naast je gabbers stinkend wakker te worden. Jullie komen in deze vakantie letterlijk en figuurlijk weer eens nader tot elkaar. Proost daarop!