Oud-profvoetballer (57) valt in bij 5e klasser: ‘Eigenlijk zielig’
i

Pro Shots

Oud-profvoetballer (57) valt in bij 5e klasser: ‘Eigenlijk zielig’

Martijn Baars • 11:58, 23-10-2023 / Laatste Update: 05:42, 08-01-2024

Peter Treffers ging ooit voor 105.000 gulden (toen echt veel geld) van RKC naar FC Eindhoven. Nu moet de 57-jarige oud-prof soms nog steeds voetballen bij een amateurclub in de 5e klasse. Terwijl hij eigenlijk trainer is van het eerste van Sterksel. Maar nood breekt wetten: "Eigenlijk zielig.". "Zoals nu heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Treffers tegen het Eindhovens Dagblad.

Nee, zijn rentree als voetballer is nog geen daverend succes. Hij deed dit seizoen al 2 keer mee bij Sterksel. Uitslagen? 16-0 en 10-1. De oud-profvoetballer is sinds 2020 eigenlijk trainer van de vijfdeklasser, maar nu is de nood zo hoog dat hij zelf z’n schoenen maar aan heeft getrokken. "Het is allesbehalve ideaal. Ik vind het leuk om te voetballen, maar als 57-jarige wordt het tempo te hoog en de kracht minder."

Fanatieke visser

Op papier heeft de club uit het 1900 koppen tellende gehucht genoeg spelers voor het eerste elftal, maar door 'blessures, vakanties, een fanatieke visser én werkverplichtingen' krijgt Sterksel met moeite 11 man op de been. Treffers: "Het is huilen met de pet op. Het is al langer krap met spelers in Sterksel, maar zoals nu heb ik het nog niet meegemaakt."

Spierpijn

Sterksel had zondag nog net 11 spelers in en tegen Riethoven, totdat er eentje al na 35 minuten uitviel. Dus liet Treffers zichzelf maar invallen. Uiteindelijk werd het 10-1, ook omdat Sterksel na rust nog maar met 9 spelers stond door blessures. "Op maandag en dinsdag had ik best last van spierpijn, maar ik sta er als ik er moet staan. Al hoop ik dat het dit seizoen niet meer nodig is.”

'Mooie tijd'

Treffers speelde vanaf 1988 zo’n 60 wedstrijden voor RKC in de Eredivisie. Tussen spelers als Peter Bosz, Marcel Brands en Rob Maas was Treffers de ideale 12e man. Dat was in de tijd dat de beruchte Piet van der Pennen geldschieter was in Waalwijk: hij liet zich geregeld in zijn goudkleurige Mercedes - dwars over het veld - het stadion in rijden. "Een mooie tijd. Ik was zelf semi-prof. Overdag werkte ik als opperman op de bouw, zorgde ik dat de specie klaar stond voor de metselaars en ’s middags ging ik trainen bij RKC. En ’s avonds trainde ik nog een team bij RWB."