Joshua Zirkzee moet 'magische' vakantie aan andere kant van de wereld afbreken voor EK-selectie Oranje
Joshua Zirkzee moet zijn vakantie aan de andere kant van de wereld afbreken voor de EK-selectie bij Oranje. ©Pro Shots/Instagram, beeldbewerking Sportnieuws.nl.

Joshua Zirkzee moet 'magische' vakantie aan andere kant van de wereld afbreken voor EK-selectie Oranje

22:22, 12-06-2024 / Laatste Update: 07:59, 13-06-2024

Joshua Zirkzee had er écht niet meer op gerekend dat hij nog mee mocht naar het EK voetbal met het Nederlands elftal. Dat is wel duidelijk uit de vakantiekiekjes die de spits uren voor zijn verrassende oproep op Instagram deelde.

Zirkzee is al een paar dagen op vakantie in Amerika, aan de andere kant van de wereld. Hij is in de staat Florida, wat vaak garant staat voor zonnige dagen. Woensdagavond hoorde hij dat bondscoach Ronald Koeman hem toch nodig heeft voor het komende EK voetbal. De spits van Bologna zat niet bij de voorselectie en dus ook niet bij de definitieve selectie.

Disney World

Woensdagmiddag (Nederlandse tijd) had Zirkzee nog geen flauw benul. Op Instagram is te zien dat de 23-jarige aanvaller de zeldzame regen moet trotseren tijdens zijn geplande bezoek aan een groot attractiepark. Zirkzee genoot dinsdag van een bezoek aan een magische Harry Potter-wereld in Orlando, woensdag ging hij naar Disney World in Orlando. Daar scheen de zon in ieder geval onderweg naar het pretpark toe weer wel.

Joshua Zirkzee genoot woensdag nog 'gewoon' van zijn tripje op vakantie in Florida. ©Instagram Joshua Zirkzee.

Op naar Wolfsburg

Zirkzee zal dus zijn vakantie aan de andere kant van de wereld nu heel snel af moeten breken om nog een beetje op tijd te zijn op het trainingskamp van Oranje. Daar trainde Oranje woensdag in Wolfsburg. Tijdens die training raakte Brian Brobbey geblesseerd aan zijn hamstring.

Gezicht Joshua Zirkzee spreekt boekdelen na EK-belletje van zaakwaarnemer

13 juni 2024, 07:54

Joshua Zirkzee gaat alsnog naar het EK. De spits van Bologna werd in eerste instantie zelfs niet opgeroepen voor de voorselectie, maar door meerdere blessures kwam hij toch in beeld bij bondscoach Ronald Koeman. Zirkzee kreeg het telefoontje toen hij op vakantie was in de Verenigde Staten.

Blessure Brian Brobbey

Een scan bracht enigszins opluchting bij Koeman en co., waardoor het oproepen van Zirkzee niet in de plaats van Brobbey hoeft voorlopig, maar gewoon als 'extra'. Nederland kende door het uitvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners namelijk nog maar 25 spelers in plaats van de toegestane 26. Alleen voor De Jong werd in Ian Maatsen een vervanger opgeroepen. Maatsen moest zelf ook zijn vakantie afbreken.

Statistieken Zirkzee

Zirkzee kwam in de Serie A afgelopen seizoen tot 11 goals en 5 assists in 34 wedstrijden. Mede dankzij zijn goals haalde Bologna de groepsfase van de Champions League.