Jutta Leerdam moet afscheid nemen van Jake Paul, nu voor een lange tijd: 'Ga deze plek missen'
Jutta Leerdam tijdens een van haar laatste rondjes in de VS / Instagram en Getty Images

Jutta Leerdam moet afscheid nemen van Jake Paul, nu voor een lange tijd: 'Ga deze plek missen'

21:16, 26-06-2024 / Laatste Update: 08:34, 27-06-2024

Jutta Leerdam gaat binnenkort weer weg uit de Verenigde Staten. Daar is de Westlandse schaatsdiva nu bij haar vriend Jake Paul. Leerdam gaat zich in Nederland verder voorbereiden op het komende seizoen.

Omdat de opbouw richting het nieuwe seizoen langzaamaan echt gaan beginnen, lijkt Leerdam voorlopig niet meer naar de Verenigde Staten te reizen. Op Instagram deelt ze een story waarin ze de omgeving filmt, met daarbij de tekst: 'Ik ga deze plek missen. Zie jullie weer in maart.' Het schaatsseizoen zit er dan weer op en tot die tijd zal de 1000 meter specialiste haar gezicht niet laten zien Miami.

Er bestaat wel een aardige kans dat Leerdam tijdens het seizoen een World Cup in de Verenigde Staten rijdt. De vierde wereldbekerwedstrijd van het jaar wordt daar op een nog nader te bepalen baan verreden.

Solotijdperk voor Leerdam

Leerdam begint zonder team aan het nieuwe seizoen. Eerder dit jaar wisten de Westlandse en Schaatsteam Jumbo niet tot een akkoord te komen voor een nieuw contract.

Vervolgens praatte Leerdam met meerdere teams en was ze dicht bij een overstap naar Team IKO, maar uiteindelijk besloot zij toch in haar eentje verder te gaan.

Joy Beune waarschuwt Jutta Leerdam: 'Dat vind ik niet slim'

29 juni 2024, 10:11

Jutta Leerdam werkt in haar eentje toe naar het nieuwe schaatsseizoen. Na haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo besloot ze 'haar hart te volgen' en uiteindelijk alleen verder te gaan. Collega-schaatsster Joy Beune heeft daar haar bedenkingen bij en noemt de keuze zelfs 'niet slim'.

Helpende hand van KNSB en Team NOVUS

De KNSB heeft Leerdam de mogelijkheid gegeven om gebruik te maken van de topsportfacaliteiten, waar de schaatsers die wél bij een team rijden ook gebruik van mogen maken. Daarnaast mag Leerdam gewoon op het ijs van Thialf rijden tijdens de uren dat de teams dat ook mogen.

Het lijkt er daarnaast op dat Leerdam gaat meetrainen bij Team NOVUS. Dat deed zij al voor haar tijdelijke vertrek naar de Verenigde Staten.