Michel Mulder zingt musicals in Stars On Stage: dit zijn andere sporters in tv-competities
Michel Mulder. ©Getty Images

Michel Mulder zingt musicals in Stars On Stage: dit zijn andere sporters in tv-competities

18:15, 23-01-2024 / Laatste Update: 18:40, 23-01-2024

Sporters willen winnen. Altijd en overal. Dat maakt (ex-)atleten misschien zo geschikt voor deelname aan tv-competities zoals Stars On Stage. Dan krijg je gelijk een dosis onvervalst fanatisme, zoals bij deelnemer Michel Mulder.

De voormalig olympisch kampioen op de 500 meter wordt in Stars On Stage opgeleid tot musicalster. Alhans, dat is de opzet van de reeks, want het is maar de vraag of de Zwollenaar ook echt interesse heeft in die carrièreswitch. Hij is trainer bij het schaatscollectief Team Novus.

Op de site van het programma zegt hij: "Ik heb stiekem altijd al aan zo’n soort programma willen meedoen. Ik hou heel erg van zingen." En inmiddels blijkt dat Mulder inderdaad niet alleen gouden plakken heeft, maar ook een gouden keeltje. Solo kan hij lastige nummers aan en ook in duet met bijvoorbeeld Emma Heesters steelt hij de show.

Sporters in tv-competities

Hier zijn nog wat voorbeelden van sporhelden die tijdens of na hun actieve loopbaan besluiten deel te nemen aan een tv-competitie.

Koen Verweij

Ex-schaatser Koen Verweij deed in 2014 mee aan Sterren Springen. Daarin moesten bekende Nederlanders vanaf de duikplank hun mooiste sprong laten zien. Toeval of niet, maar in de jaren daarna nam de schaatsloopbaan van Verweij een zweefduik. De wereldkampioen allround van 2014 won nog brons op de WK afstanden 2015, meer hoogtepunten waren er niet meer.

Michael Boogerd

Ex-wielrenner Michael Boogerd was al gestopt, toen hij in 2011 zijn schaatsjes onder deed voor Sterren dansen op het ijs. Daarin werd hij gekoppeld aan Darya Nucci uit Oekraïne. Ondanks het koude ijs sloegen de vonkjes over: ze werden ook in de liefde een duo en kregen twee kinderen.

Special Forces VIPS

Het programma Special Forces VIPS is een speeltuin vol sportende beroemdheden. Geen wonder ook: dit is bij uitstek een competitie waarin mensen met een topsportverleden hun discipline, fysieke talenten en strijdlust kunnen tonen. Aan seizoen twee namen bijvoorbeeld ex-schaatster Marianne Timmeren en ex-judoka Henk Grol deel. In het derde seizoen draafden ex-shorttrackster Jorien ter Mors en, daar is-ie weer, Michael Boogerd op.

Demy de Zeeuw

Het aankomende vierde seizoen bevat eveneens atleten: ex-judoka Edith Bosch en voetballer ex-Demy de Zeeuw. Hij legt op Instagram uit wat hem aantrok in het programma: "Onder leiding van de staf heb ik gevoelens ontdekt die ik als voetballer nooit heb kunnen bereiken en ik als mens niet wist dat ik ze had. De constante druk van moeten presteren maakt het verschil tussen sport en echte topsport. En bij de Special Forces tussen leven en dood."