Michael van Gerwen opmerkelijk positief: ‘Ben er ziek van, maar op de goede weg’

28 mei 2021

Getty Images
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen had er zoveel van verwacht. Eindelijk weer een PDC-titel winnen en ook nog eens met 6 Premier League-titels naast Phil Taylor in de hall of fame komen te staan. Hij kwam echter niet eens in de finale ondanks dat Mighty Mike blaakte van het zelfvertrouwen. Jonny Clayton was een irritante sta-in-de-weg voor Van Gerwen. "Ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen", zei hij na afloop bij RTL7.


Van Gerwen toont altijd hoeveel zelfvertrouwen hij heeft. Sommigen noemen het arrogant anderen zien het als een teken van zijn winnaarsmentaliteit. Vooraf bombardeerde hij zichzelf tot favoriet en stelde dat hij zelfs op zijn slechte dagen heel moeilijk te verslaan is door zijn concurrenten. En nu? Nu kan hij alleen maar naar zichzelf kijken. "Ik kan echt alleen mezelf dingen verwijten. Ik deed dingen die ik niet mag doen."

Zuur maar positief
Toch bleek Van Gerwen opmerkelijk positief. Hij noemde zijn tegenstander een grote speler. "Hij is in de vorm van zijn leven en gooit zo goed. Hartstikke knap van hem, maar ik weet ook dat ik hem dat vertrouwen niet moet geven en dat deed ik wel. In plaats van toeslaan op de juiste momenten. Dat is zuur."

'Ik ben op de goede weg'
De Nederlandse topdarter die al sinds maart 2020 (UK Open) wacht op een volgende PDC-titel zag wel positieve dingen in zijn spel. "Ik kom met 6-4 achter en moet het dan rechtpoetsen. Dat deed ik goed, maar daarna was het weer hard werken. Het is niet constant genoeg. Daar baal ik van. Hij bleef gewoon goed gooien en dan moet je niet spelen zoals ik deed. Daar ben ik ziek van, maar ik heb wel laten zien dat ik op de goede weg ben", sloot Van Gerwen opmerkelijk rooskleurig af.