Chris Dobey wint Players Championship 7 op teleurstellende dag voor Nederlandse darters
Chris Dobey was maandag de sterkste. © PDC Darts

Chris Dobey wint Players Championship 7 op teleurstellende dag voor Nederlandse darters

20:14, 08-04-2024 / Laatste Update: 20:41, 08-04-2024

Chris Dobey heeft maandag Players Championship 7 gewonnen. De Engelsman was de hele dag ijzersterk en versloeg in de finale de Noord-Ier Josh Rock met 8-4. Voor de Nederlanders was het een teleurstellende dag.

Dobey begon de dag met een simpele 6-1 overwinning op Vincent van der Voort. De Engelsman zette daarmee de toon voor de rest van de dag. Al had hij veel geluk in de tweede ronde toen Mike De Decker twee matchdarts tegen hem miste.

De rest van de dag kwam hij niet meer in de problemen. Vooral zijn gemiddelde in de halve finale tegen Ross Smith maakte veel indruk: Dobey gooide 109,63 per beurt. Verder smeet Dobey een negendarter en gooide hij 170 uit.

Landman beste Nederlander

Voor de Nederlanders was het een teleurstellende dag. Alleen Chris Landman wist het tot de achtste finales te schoppen. Daarin verloor hij van Ryan Meikle met 6-3. Landman begon de dag trouwens indrukwekkend. Hij won zijn eerste twee partijen tegen Callan Rydz en Benjamin Drue Reus met 6-0.

Nederlanders snel onderuit

Michael van Gerwen had een zware loting, want hij nam het direct op tegen WDF-wereldkampioen Andy Baetens. De Nederlander was afgelopen donderdag tijdens de Premier League nog niet te spreken over zijn eigen vorm en hoopt dat op de vloer weer recht te zetten. Met bijna 106 gemiddeld per beurt kan gezegd worden dat dit aardig gelukt is. Mighty Mike won met 6-3 van de Belg.

In de tweede ronde was het echter gelijk alweer gedaan met Van Gerwen. Ian White was te sterk voor de Nederlander. De man in het groen gooide nu maar 90 gemiddeld en ging met 6-5 onderuit. Ook Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode verloren in de tweede ronde. Mickey Mansell en Kevin Doets waren voor hen te sterk.

Voor Raymond van Barneveld zat het er maandag ook al snel op. De Nederlandse dartlegende stond voor tegen de jeugd-wereldkampioen van 2011 Arron Monk. Toen versloeg de Engelsman Michael van Gerwen in de finale. Nu was hij in een deciding leg de sterkere tegen Barney.

Negendarters

Op de maandag werden er meerdere perfecte legs gegooid. Steve Beaton gooide een negendarter tijdens zijn overwinning op James Hurrell. Laatstgenoemde won uiteindelijk wel. Later waren ook Daryl Gurney en dus Dobey succesvol.

Herhaling van de WK-finale

Voor Jurjen van der Velde begon de dag met een enorm zware opgave. De jonge Nederlander speelde tegen wereldkampioen Luke Humphries. De Engelsman won dat duel met 6-3. Humphries won evenals Luke Littler ook zijn partij in de tweede ronde.

Daardoor troffen de twee Engelsen elkaar in de derde ronde en was er een herhaling van de WK-finale te zien. Dit keer wel met een andere winnaar: Littler versloeg zijn twaalf jaar oudere landgenoot, maar verloor een ronde later van Ross Smith.

Grote namen sneuvelen ook snel

In de eerste ronde moesten de nodige grote namen al een stapje terug doen. Gerwyn Price verloor van Kim Huybrechts, Peter Wright ging onderuit tegen Berry van Peer en Gary Anderson moest zijn meerdere erkennen in Benjamin Drue Reus. Ook voor Dimitri van den Bergh en Jonny Clayton zat het er al vroeg op.

Ook in de tweede ronde verlieten meerdere toppers het strijdtoneel. Rob Cross, Michael Smith en Dave Chisnall gingen onderuit.