Nederlandse darter Wesley Plaisier imponeert tijdens Players Championship 13, maar kan net niet stunten in de finale
Wesley Plaisier ©Pro Shots

Nederlandse darter Wesley Plaisier imponeert tijdens Players Championship 13, maar kan net niet stunten in de finale

20:09, 02-07-2024 / Laatste Update: 14:14, 03-07-2024

Tijdens het dertiende Players Championship-toernooi deden er behoorlijk veel Nederlanders mee. Vier landgenoten haalden de laatste zestien, maar er was er maar eentje die écht indruk maakte: Wesley Plaisier denderde in Milton Keynes door naar de finale. Daar vocht hij een heerlijk gevecht uit met Ross Smith, dat net werd verloren door de Nederlander

Vier Nederlanders drongen door tot de achtste finales: dat waren Raymond van Barneveld, Wesley Plaisier, Niels Zonneveld en Wessel Nijman. Zonneveld en Plaisier troffen elkaar in uiteindelijk in de kwartfinale, waar Plaisier het Nederlandse onderonsje won. Omdat hij in de halve finale met overtuiging de Engelsman Cameron Crabtree klopte (7-3), stond de 34-jarige verrassend in de finale.

Finale tegen Ross Smith

In die finale nam Plaisier het dinsdagavond op tegen de Engelsman Ross Smith. De Nederlander kon het net niet waarmaken tegen Smith, die al snel afstand nam van de Nederlander. Uiteindelijk vocht Plaisier zich nog heel knap terug tot 6-6. Het werd zelfs 7-7, waarna de vijftiende leg de beslissing moest brengen. Die ging uiteindelijk naar Smith, die daardoor nipt met 7-8 wist te winnen.

Ook verliezende Nederlanders

Voor Plaisier werd het dus een succesvolle avond, maar dat gold niet voor alle Nederlanders. Vooral voor Jeffrey de Zwaan en Martijn Dragt werd het een pijnlijke dinsdag. Zij verloren met royale cijfers (6-1 en 6-0) in de zestiende finale. Ook Patrick Geeraets en Kevin Doets gingen in die fase van het toernooi ten onder, zij het met slechts een 6-5 nederlaag.