dutch-darts-masters-terug-rtl-7-marcel-maijer
Presentator Marcel Maijer en darter Michael van Gerwen / Pro Shots

Darts keert eind januari terug bij RTL 7: 'Echt fantastisch'

Bart van der Wijst • 18:40, 16-01-2024 / Laatste Update: 18:46, 16-01-2024

De Dutch Darts Masters (26 en 27 januari) wordt uitgezonden bij RTL 7. Dat nieuws bevestigde presentator Marcel Maijer tegenover Sportnieuws.nl. Bij dat toernooi in Den Bosch doen veel wereldtoppers mee, onder wie Michael van Gerwen en wereldkampioen Luke Humphries.

Na het WK van 2022 verschoven de dartsrechten in Nederland van RTL naar Viaplay. Die streamingsdienst zond de afgelopen twee jaar alle toernooien uit. Nu is het dus voor even terug bij RTL, al zendt ook Viaplay de Dutch Darts Masters uit.

Voor even terug

Maijer legt uit hoe deze samenwerking tot stand kwam. "Ik was op een grote sportbeurs in Monaco een paar maanden geleden en daar was Matthew Porter, de grote baas van de PDC. Daar zei hij: 'We hebben voor jullie de Dutch Darts Masters in de aanbieding'", blikt Maijer terug. Na een korte denkperiode besloot RTL akkoord te gaan. Maijer: "Dus keert darts weer even terug bij RTL 7!"

Maijer is zoals vanouds de presentator. Hij verzorgt de presentatie live vanuit de Maaspoort in Den Bosch. Wie de analisten zijn, is nog niet bekend. Dat moet worden afgestemd met Viaplay, want volgens Maijer vissen ze in dezelfde vijver. De presentator kijkt hoe dan ook uit naar de tijdelijke terugkeer. "Het is echt een fántastische line-up. Echt fantastisch", benadrukt hij. "En volgens mij is het op beide dagen uitverkocht."

Line-up Dutch Darts Masters

In Den Bosch doen eigenlijk alle grote namen mee. Van Van Gerwen tot Humphries, en van Michael Smith tot sensatie Luke Littler. De PDC heeft daarnaast ook een heleboel Nederlanders uitgenodigd voor het toernooi dat deel uitmaakt van de World Series. Zo doen bijvoorbeeld ook Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode mee.

Viaplay

RTL wordt niet de vaste uitzender van darttoernooien. Na de Dutch Darts Masters staat wel de Dutch Open (1-4 februari) op het programma bij de zender. Dat is een toernooi van de WDF. PDC-toernooien blijven voorlopig bij Viaplay, al hangt daar wel een faillissement boven het hoofd.