Sensatie op de World Cup of Darts: debutant Taiwan schakelt nummer negen van de ranking uit
Taiwan zorgde voor een sensatie op de World Cup of Darts door Ierland uit te schakelen. ©PDC Darts

Sensatie op de World Cup of Darts: debutant Taiwan schakelt nummer negen van de ranking uit

21:08, 28-06-2024 / Laatste Update: 21:08, 28-06-2024

Ierland ging als negende geplaatste land naar de World Cup of Darts, maar na de groepsfase zit het er al op voor de darters in het groen. Zij liepen tegen een sensationele stunt van een debutant aan.

Taiwan, dat voor het eerst meedoet aan het landentoernooi, koppelde naar een 4-3 zege in de laatste wedstrijd in groep E. Dat deden ze ook nog eens overtuigend met 95 gemiddeld. Daarmee waren ze simpelweg beter dan de 'gearriveerde' Ieren William O'Connor en Keane Barry.

Uitslagen, stand en programma World Cup of Darts | Engeland wint de finale

29 juni 2024, 17:30

De World Cup of Darts is dit weekend in Frankfurt. Liefst veertig landen strijden om de eer en een mooie prijzenpot. Donderdag en vrijdag zijn de groepswedstrijden, vanaf zaterdag begint de knock-outfase. Check hier de uitslagen, de standen en de uitslagen van de World Cup of Darts.

Taiwan had al een sensatie aangekondigd, door in de middagpartij ook al te winnen met 4-2 van Litouwen en daarmee een clash op te zetten met Ierland. Teng-Lieh Pupo en An-Sheng Lu wonnen dus al bij hun debuut en zorgden er 's avonds ook voor dat Ierland naar huis kon.

Loting

Taiwan gaat vrijdagavond de loting in voor de knock-outfase van het koppeltoernooi. De Taiwanezen kunnen dan aan elk van de 15 andere landen gekoppeld worden. Nederland stroomt dan pas in. Michael van Gerwen en Danny Noppert vertegenwoordigen Nederland en zouden dus tegen Taiwan kunnen loten.

Landen door, outsiders aan de bak

In de wedstrijden vóór de Taiwanezen verzekerden ook Zweden (met Nederlander Jeffrey de Graaf), Tsjechië, Frankrijk en Kroatië al van de volgende ronde. Later op de avond komen ook outsiders voor de titel België, Australië en Duitsland nog in actie in hun laatste groepswedstrijd.

Prijzengeld

Voor de darters ligt er een flinke prijzenpot te wachten. Het winnende team mag 80.000 pond verdelen en mee naar huis nemen. Met het winnen van groep E is Taiwan in ieder geval al 9000 pond rijker. Ierland gaat naar huis met 'maar' 5000 pond.