Chiel van Koldenhoven is de nieuwe Formule 1-verslaggever van Viaplay
i

Viaplay

Chiel van Koldenhoven is de nieuwe Formule 1-verslaggever van Viaplay

Trevor Wagener • 11:20, 13-02-2023 / Laatste Update: 23:22, 11-12-2023

Chiel van Koldenhoven is de nieuwe Formule 1-verslaggever van Viaplay! Dat maakte de streamingdienst maandag bekend. De 28-jarige reporter werkte hiervoor jarenlang voor NOS en volgt bij Viaplay Stéphane Kox op.

Van Koldenhoven begint bij de 1e Formule 1-race van het nieuwe seizoen, in Bahrein in het 1e weekend van maart, aan zijn nieuwe klus. In 2021 werd hij Sportjournalistiek talent van het jaar.

Opvolger Stéphane Kox bij Viaplay

"Na mooie en leerzame jaren bij NOS kijk ik uit naar dit avontuur bij Viaplay", tekende hij op in het persbericht. De koningsklasse van de autosport is een fascinerende wereld waarin verschillende belangen een rol spelen en iedereen een eigen verhaal heeft. Ik kan niet wachten om die aan de Nederlandse kijker over te brengen. Het belooft met Verstappen, en nu met Nyck de Vries, een heel speciaal seizoen te worden."

Viaplay-baas Marco Zwaneveld was blij met de versterking. De zogeheten Head of Sports uitte zijn waardering in dezelfde persmededeling. "Hij brengt veel ervaring mee vanuit zijn vakgebied. Zijn passie voor sport sluit aan bij onze filosofie, aan hem om zijn verwondering over te brengen op onze fans."