Max Verstappen moppert ook in VT2 in Monaco: 'Ik voel me net een kangoeroe, krijg er hoofdpijn van!'
Max Verstappen kust de muur. © Getty Images

Max Verstappen moppert ook in VT2 in Monaco: 'Ik voel me net een kangoeroe, krijg er hoofdpijn van!'

18:01, 24-05-2024

Max Verstappen is magertjes begonnen aan het raceweekend in Monaco. De Nederlander noteerde in de eerste vrije training slechts de elfde tijd. In de tweede vrije training mopperde hij over het stuiteren in de auto, waar hij hoofdpijn van kreeg.

Verstappen begon de tweede sessie dus met mopperen. "Ik spring rond als een kangoeroe man, krijg er hoofdpijn van", riep de Red Bull-coureur over de boordradio. Na een halfuur rondrijden kwam hij op een halve seconde van Charles Leclerc (Ferrari). Verder had de Nederlander zichtbaar moeite, want hij 'kuste' twee keer de muren van Monaco. Dat deed hij in de eerste vrije training ook al eens.

In de tweede training kwam hij tot de vierde tijd. Hamilton werd tweede achter Leclerc, Fernando Alonso van Aston Martin werd derde.

Leclerc rijdt een thuisrace in Monaco en zette een supersnelle tijd neer. Zijn tijd van 1.11,278 is sneller dan de pole position-tijd van 2023. Eerder was Lewis Hamilton in de eerste vrije training al enorm snel. Hamilton won overigens 'pas' drie keer de Grand Prix van Monaco, terwijl Monegask Leclerc tot nu toe altijd pech had 'in eigen huis'.

Eerste vrije training

Hamilton klokte in zijn Mercedes 1:12,169 bij de eerste vrije training. Dat is sneller dan alle vrije trainingen uit 2023. Vorig seizoen pakte Verstappen pole position in Monaco met 1:11,365.

Kusje van de muur

Achter Hamilton eindigden Oscar Piastri, George Russell en Lando Norris. Charles Leclerc werd vijfde, terwijl Verstappen samen met Carlos Sainz en Sergio Pérez niet in de buurt kwam van de top vijf. In een poging om een zo snel mogelijke ronde neer te zetten, kuste Verstappen de vangrail bij het zwembad op het krappe circuit van Monaco.

Klagende Verstappen

Verstappen wist tijdens VT1 de knop van de boardradio goed te vinden. De Nederlander klaagde vooral over zijn achterkant. "Box, fuck's sake", mopperde hij op het laatst, maar zijn engineer Gianpiero Lambiase wees hem erop dat er nog proefstarts op het programma stonden.

Vorige week bij de Grand Prix van Emiliana-Romagna klaagde de Nederlander ook een hoop. Het resultaat is bekend. Verstappen pakte pole en won op zondag ook nog eens de race. Hij en zijn fans zullen tekenen voor hetzelfde scenario.