Max Verstappen zorgt voor hilariteit met 'één van de beste quotes in de Formule 1-geschiedenis'
Max Verstappen feliciteert vriend Lando Norris na zijn eerste zege in de Formule 1 © Getty Images

Max Verstappen zorgt voor hilariteit met 'één van de beste quotes in de Formule 1-geschiedenis'

09:42, 06-05-2024 / Laatste Update: 10:53, 06-05-2024

Niet Max Verstappen, maar Lando Norris kwam zondagavond als eerste over de finish tijdens de Grand Prix van Miami. Voor de Engelsman was het zijn eerste zege in de Formule 1. Verstappen was na afloop erg blij voor zijn vriend.

"Als iemand mij moet verslaan, dan gun ik het Lando natuurlijk", vertelt Verstappen aan Viaplay. De Nederlander wist dat een zege voor zijn maatje niet lang meer op zich zou laten wachten. "Uiteindelijk zag je het wel aankomen dat hij een keer een race ging winnen."

Al in de auto kreeg Norris de felicitaties van Verstappen. Bij het voorbijgaan van de McLaren zwaaide de Nederlander en stak hij een duim omhoog. Ook na het parkeren van de wagens was het Verstappen die als eerste coureur bij Norris was om hem te feliciteren met zijn eerste racewinst.

Safety car

Het meest opvallende moment in Miami was de safety car. Norris kon als enige coureur een gratis pitstop maken, terwijl de rest van de wagens al achter de veiligheidsauto zaten. Vervolgens was Norris simpelweg de snelste op het circuit en reed hij weg bij Verstappen.

De Nederlandse wereldkampioen werd na afloop gevraagd naar het moment met de safety car. D Daar reageerde hij gevat op, want na afloop verandert er toch niks meer. "Het is altijd als, als, als. Als mijn moeder ballen had was ze mijn vader geweest", zegt Verstappen terwijl Norris zijn lach niet kan inhouden. De opmerking kan overal op veel waardering rekening. Zo stelt Daniel Valente op X dat het weleens één van de beste quotes uit de geschiedenis van de Formule 1 zou kunnen zijn.

Botsing met Pérez

In bocht één van de race ging het al bijna mis voor Verstappen. Teamgenoot Sergio Pérez schoot rechtdoor een miste de bolide van de Nederlander op een haar na. "Dat scheelde echt heel weinig", vertelde Verstappen aan Viaplay. "Volgens mij zit er ook een kras op mijn diffuser van hem. Dat had heel slecht kunnen aflopen."

Pérez zelf zei dat er geen grip was voor zijn auto. Verstappen lacht en komt met een andere uitleg. "Hij remt ook 50 meter later dan de rest dus haha."