Nu officieel: AlphaTauri wordt Visa Cash App RB
De oude wagen van AlphaTauri. © Getty Images

Nu officieel: AlphaTauri wordt Visa Cash App RB

13:16, 24-01-2024 / Laatste Update: 14:04, 24-01-2024

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar is nu eindelijk officieel: Formule 1-team AlphaTauri heet met ingang van dit seizoen Visa Cash App RB. Het nieuwe logo is al gepresenteerd.

"Het is fantastisch om de nieuwe identiteit te onthullen en nieuwe partners te verwelkomen, nu we aan de volgende fase van het Formule 1-verhaal van het team beginnen", zegt Peter Bayer, CEO van het nieuwe Visa Cash App RB-team in een statement.

Team wil prijzen winnen

"Faenza (waar de fabriek staat, red.) betreedt een nieuw racetijdperk, waarbij we trouw blijven aan onze roots als broeiplaats voor talent, maar nu met een nog grotere focus op het strijden om de grootste prijzen in de Formule 1." 

"We hebben een gedurfde visie voor het team onder leiding van mijzelf en teambaas Laurent Mekies, en het is enorm spannend om toekomstgerichte partners zoals Visa en Cash App naast ons te hebben gedurende onze reis", aldus Bayer.

Nieuw logo

De nieuwe auto van het zusterteam van Red Bull van Max Verstappen wordt op 8 februari in Las Vegas gepresenteerd. Het nieuwe logo is wel al gepresenteerd: 

Het nieuwe logo van Visa Cash App RB