Pierre Gasly langer bij Alpine, dat nog zoekt naar nieuwe teamgenoot
Pierre Gasly blijft langer in dienst van Alpine. © Getty Images

Pierre Gasly langer bij Alpine, dat nog zoekt naar nieuwe teamgenoot

11:09, 27-06-2024 / Laatste Update: 12:31, 27-06-2024

Pierre Gasly rijdt ook de komende seizoenen voor Alpine in de Formule 1. Hij verlengt zijn contract voor meerdere jaren. Dat doet hij enkele weken nadat bekend werd dat zijn ploeg afscheid neemt van Esteban Ocon, de teamgenoot met wie Gasly niet altijd even goed kan opschieten.

Nadat Gasly eerder reed voor AlphaTauri, is de Fransman bezig aan zijn tweede seizoen bij Alpine. Daar vormt hij een team met Esteban Ocon. De samenwerking tussen de twee verloopt niet altijd even soepel. Eind vorige maand tikte Ocon zijn teamgenoot zelfs aan tijdens de Grand Prix van Monaco. Ocon zijn auto beschadigde dusdanig dat hij de race niet kon uitrijden, terwijl Gasly juist zijn eerste punt van het seizoen pakte. Hij pakte ook punten in de daaropvolgende GP's van Canada en Spanje en lijkt de weg omhoog ingezet te hebben.

Het contract van Ocon, die vijf jaar uitkwam voor Alpine, werd niet verlengd en dus wordt er gezocht naar een vervanger. Daarvoor wordt onder andere Carlos Sainz genoemd. De Spanjaard moet vertrekken bij Ferrari vanwege de komst van Lewis Hamilton en kan dus komend jaar in een Renault van Alpine rijden.

Zandvoort

Gasly boekte vorig seizoen succes op Nederlandse bodem. HIj eindigde toen als derde in de Grote Prijs van Zandvoort.