Vrije trainingen van GP van Saoedi-Arabië: kijk hier alle hoogtepunten
Max Verstappen eindigde op P1 tijdens Vrije Training 1 in Saoedi-Arabië. ©Getty Images

Vrije trainingen van GP van Saoedi-Arabië: kijk hier alle hoogtepunten

16:01, 08-03-2024 / Laatste Update: 16:03, 08-03-2024

De vrije trainingen voor de GP van Saoedi-Arabië werden gedomineerd door Max Verstappen. De Nederlandse coureur van Red Bull klokte de snelste tijd op het razendsnelle circuit in Jeddah in de eerste en derde training. Tijdens VT2 werd hij verrast door Fernando Alonso.

We hebben de hoogtepunten van de Vrije Trainingen in Saoedi-Arabië voor je op een rijtje gezet, te beginnen met de start van VT1, waar Lewis Hamilton met koude banden een startsimulatie deed.

Vervolgens begonnen alle coureurs aan de eerste vrije training in Jeddah. Het duurde tot na halverwege voordat de eerste écht snelle tijden uit de banden kwamen. Max Verstappen was de eerste die onder de 1:30.00 kwam, maar ook George Russell was snel op stoom.

De opening van de GP van Saoedi-Arabië eindigde met Verstappen op P1 en Fernando Alonso die zich tussen de Red Bulls nestelde en binnen 0,2 seconde van Verstappen eindigde.

Wil je de samenvatting van de eerste vrije training in Saoedi-Arabië zien, dan kun je hieronder de video bekijken.

Bekijk hieronder de start van VT2, die tien minuten later begon vanwege een loszittende putdeksel in de pitstraat.

Tijdens de tweede vrije training was er nog een incident met Lewis Hamilton en Logan Sargeant. Hamilton had niet in de gaten dat Sargeant achter hem reed, en ging niet voor hem aan de kant. De Brit zag alleen Carlos Sainz achter hem rijden.

Alonso kon uiteindelijk de snelste tijd neerzetten in VT2. Hij reed zijn snelste ronde in 1:28.827.

Tijdens VT3 waren alle ogen gericht op de 18-jarige Oliver Bearman die Carlos Sainz verving. Bekijk hieronder zijn eerste snelle ronde.

Net voor het laatste kwartier van de derde vrije training ging Zhou Guanyu hard de muur in. Dit leidde tot een rode vlag.

Max Verstappen sloot VT3 uiteindelijk als snelste af.