Zware domper Ferrari: Carlos Sainz onder het mes en mist Grand Prix van Saoedi-Arabië
Carlos Sainz © Getty Images

Zware domper Ferrari: Carlos Sainz onder het mes en mist Grand Prix van Saoedi-Arabië

12:46, 08-03-2024 / Laatste Update: 13:05, 08-03-2024

Carlos Sainz komt dit weekend niet in actie tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De coureur van Ferrari was eerder deze week al ziek en nu blijkt dat hij geopereerd moet worden. Dat meldt zijn renstal via de officiële kanalen.

Sainz kampt met een blindedarmontsteking. Daarvoor zal hij onder het mes moeten. Woensdag, een dag voordat de vrije trainingen begonnen in Saoedi-Arabië, ging de Spanjaard al ziek terug naar zijn hotel.

Christian Horner reageert op keiharde uithaal Jos Verstappen en is klaar met de hele rel

7 maart 2024, 17:54

Red Bull Racing heeft de vrouwelijk collega die betrokken is bij het schandaal rondom teambaas Christian Horner geschorst, dat meldt The Sun. De vrouw van Horner zou hier op aangedrongen hebben bij het team. De teambaas werd donderdag tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië dan ook flink op de grill gelegd hierover. Ook werd hem gevraagd naar de harde kritiek van Jos Verstappen.

Vervanger Sainz

De vervanger van Sainz is Oliver Bearman. De pas 18-jarige Brit rijdt normaal in de Formule 2, maar mag dit weekend proeven aan het hoogste niveau. Hij maakt zijn debuut in de Formule 1. Ferrari verkiest de jonge coureur boven Antonio Giovinazzi en Robert Schwartzmann. Ook zij zijn reservecoureurs bij de Italiaanse renstal, maar Bearman is al in Saoedi-Arabië.

Hamilton naar Ferrari

Voor Sainz is het een flinke klap. In Bahrein werd de Spanjaard nog derde tijdens de seizoensopener van de Formule 1. Daarnaast is hij zijn stoeltje bij Ferrari kwijt volgend jaar door de komst van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Sainz zal zich dit jaar willen laten zien aan andere teams om zo ook volgend seizoen mee te strijden om de podiumplekken in de Formule 1.

Later op vrijdag (18.00 uur) wordt de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië verreden. De race begint zaterdag om 18.00 uur. De verwachting is dat Max Verstappen in Jeddah - net als vorig weekend in Bahrein - de boventoon zal voeren.