Topgolfer Scottie Scheffler spreekt zich uit over arrestatie na dodelijke aanrijding: 'Een groot misverstand'
Scottie Scheffler na zijn arrestatie. Getty Images

Topgolfer Scottie Scheffler spreekt zich uit over arrestatie na dodelijke aanrijding: 'Een groot misverstand'

08:25, 18-05-2024 / Laatste Update: 09:43, 18-05-2024

Amerikaanse golfer Scottie Scheffler werd vrijdagochtend gearresteerd na een misverstand met de politie. Scheffler negeerde de aanwijzingen van agenten na een dodelijke aanrijding.

Volgens de nummer één golfer van de wereld ontstond er een misverstand over tijdelijke verkeersregels. "Het was een chaotische situatie en een groot misverstand. Mijn hoofd duizelt nog steeds", zei Scheffler later over zijn arrestatie.

Miljoenen dollars, een peperduur jasje en een hoogzwangere vrouw: golfer Scottie Scheffler wint prestigieuze Masters

15 april 2024, 10:58

Voor golfer Scottie Scheffler was het een bijzonder weekend. De Amerikaan was veruit de sterkste op The Masters en won het belangrijke toernooi voor de tweede keer terwijl zijn vrouw op het punt van bevallen stond. De 27-jarige golfer verdient een enorm geldbedraag, maar ook het iconische groene jasje. En dat stukje kleding is ook nog eens een godsvermogen waard.

Dodelijke aanrijding

Toen de 27-jarige golfer naar de golfbaan in Louisville reed, passeerde hij een aantal agenten. Er was sprake van een dodelijke aanrijding waardoor de weg naar de Valhalla Golf Club tijdelijk geblokkeerd werd. Maar Scheffler negeerde de aanwijzingen van de poltie, waardoor hij in de boeien werd geslagen.

"Ik heb voor het eerst wat tijd in de cel moeten doorbrengen", aldus Scheffler. "Daar ben ik niet boos over, maar ik ben wel in shock. Ik was wel een uur aan het trillen."

Beveiliging

Getuigen zeggen dat de golfer niet door zou hebben gehad dat hij te maken had met de politie. Hij dacht namelijk dat het om beveiligers van het golfevenement ging, en probeerde om hen heen te rijden. Een agent wierp zich op de auto van Scheffler om hem zo te laten stoppen. Dat lukte hem niet, en de politieagent viel op de grond.

Hij werd daarom gearresteerd wegens het negeren van politie-aanwijzingen en geweldpleging tegen een agent met een gevaarlijk instrument. Dat laatste had te maken met het doorrijden van de auto nadat een agent voor hem sprong. "Het was nooit mijn bedoeling om de instructies te negeren", benadrukt Scheffler.

PGA Championship

Scheffler werd even later weer vrijgelaten en sloot de dag op het PGA Championship goed af met een ronde van 66, vijf onder par. "Ik heb nog steeds het gevoel dat mijn hoofd tolt, maar ik was gelukkig op tijd terug en heb nog wat golf kunnen spelen", zei Scheffler.

Met zijn ronde van 66 slagen komt de golfer uit Texas op een voorlopig gedeelde vierde plaats met een totaal van 133 slagen. Zijn landgenoot Xander Schauffele leidt na twee dagen op het tweede majortoernooi van het jaar met 130 slagen. 15-voudig majorwinnaar Tiger Woods kwam er niet aan te pas en moest het toernooi met 149 slagen voortijdig verlaten.