NHL-belofte Rodion Amirov (21) overleden: 'Hij inspireerde anderen'

Trevor Wagener • 12:35, 15-08-2023 / Laatste Update: 23:27, 11-12-2023

Rust in vrede, Rodion Amirov... De ijshockeyer van NHL-team Toronto Maple Leafs is maandag op 21-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. De in Rusland geboren Amirov was bij de NHL draft van 2020 de zogeheten first-round draft pick.

Zijn zaakwaarnemer maakte het trieste nieuws rondom het overlijden maandag bekend. In een uitgebreid eerbetoon schreef Amirovs agent Daniel Milstein dat de speler de strijd tegen de ziekte niet heeft gewonnen.

NHL-belofte overleden aan hersentumor

"Met groot verdriet moeten we jullie meedelen dat Rodion is overleden", schreef Milstein. "2 jaar terug werd er een hersentumor geconstateerd, en vanaf het moment dat hij dat nieuws hoorde weigerde hij om op te geven. Rodion genoot van iedere dag en ging ook deze uitdaging met dezelfde positieve motivatie aan."

De winger, die op huurbasis in zijn vaderland voor Salavat Yulaev Ufa - uit zijn geboortestad - uitkwam, was ook (jeugd)international van Rusland (foto beneden). Maple Leafs-president Brendan Shanahan rouwde en zei dat de wereld een positief voorbeeld had verloren. "Hij inspireerde anderen met de manier waarop hij met zijn gestel omging", aldus de preses. "Iedereen bij Maple Leafs is verdrietig, onze gedachten zijn bij de familie Amirov."