Held! Olympisch topjudoka Roy Meyer grijpt winkeldief en velt hem met loepzuivere ippon

Joris Kaper • 10:24, 17-03-2023 / Laatste Update: 05:31, 12-12-2023

Een winkeldief had afgelopen week behoorlijk wat pech! De dief dreigde op de Coolsingel in Rotterdam te ontsnappen aan een beveiliger, maar topjudoka Roy Meyer zag wat er gebeurde en wist de dief op de grond te smijten.

Meyer rende afgelopen week zijn auto uit toen hij zag dat een winkeldief wegrende. Op zijn sokken(!) werkte de vechtsporter de man in 1 keer tegen de grond, waarna de politie de dief aanhield. Meyer werkte de verdachte met een loepzuivere ippon (een vechtsporttechniek waarbij het gevecht in 1 keer beslist wordt) tegen de grond.

"Een mooi voorbeeld hoe hulp uit onverwachte hoek kan komen", schrijft de politie dankbaar op Insta. De opgepakte man wordt, samen met een handlanger, verdacht van diefstal in een supermarkt op de Coolsingel in het centrum van Rotterdam.

Held op sokken

Waarom de judoka trouwens op zijn sokken in zijn auto zat, is niet bekend. Maar één ding is zeker: deze vechtsporter is een échte held op sokken;)

Lees ook: Roy Meyer moest Special Forces VIPs verlaten: ‘Als ik niet was weggestuurd…’

Zwaargewicht

Roy Meyer (32) werd in 2010 en 2012 Europees jeugdkampioen judo. Hij nam in het zwaargewicht onder meer deel aan de Olympische Spelen in 2016, aan het WK judo in 2019 en 2021 en aan het EK (klasse +100 kilo) in 2017 en 2022. Kortom: door deze man tegen de grond gewerkt worden is geen pretje!