Wisselend succes debuterende judoka's: Korrel al na 1 partij klaar, Steenhuis wel naar kwartfinale
i

AFP

Wisselend succes debuterende judoka's: Korrel al na 1 partij klaar, Steenhuis wel naar kwartfinale

Martijn Baars • 07:57, 29-07-2021 / Laatste Update: 16:30, 07-01-2024

Voor Michael Korrel zitten de Olympische Spelen er al naar 1 partij op. De judoka (-100 kg) verloor van de Duitser Karl-Richard Frey en kan naar huis. Guusje Steenhuis (-78 kg) haalde de kwartfinale wel.

Korrel, de nummer 3 van de wereld, verloor de partij in de golden score op waza-ari. Frey, die de 24e plaats op de wereldranglijst bezet, wierp Korrel na 27 seconden in de verlenging op zijn zij. De 27-jarige judoka maakte zijn debuut op de Olympische Spelen. Op de afgelopen edities van de Spelen werd Nederland in de klasse tot 100 kilogram vertegenwoordigd door Henk Grol, die nu in de klasse boven 100 kilogram uitkomt.

2 jaar geleden werd Korrel in Tokio 3e op de WK, die op dezelfde locatie als de Spelen werden gehouden; de Nippon Budokan.

Steenhuis

Guusje Steenhuis slaagde er wel in om de kwartfinales te bereiken. De 28-jarige judoka versloeg de Oekraïense Anastasiya Turchyn. De Nederlandse debutante maakte het na ruim 2 minuten in de golden score af op waza-ari. Steenhuis is de nummer 5 van de wereld, Turchyn de mondiale nummer 26.

Later op de dag komt Steenhuis in actie in de kwartfinales. Mocht ze dat duel verliezen, dan kan ze via de herkansingen nog een bronzen plak veroveren in de klasse tot 78 kilogram.