Thomas Krol kan alleen maar blij zijn met zilver: 'Kjeld en ik zijn in ere hersteld'
i

EPA

Thomas Krol kan alleen maar blij zijn met zilver: 'Kjeld en ik zijn in ere hersteld'

Martijn Baars • 14:49, 08-02-2022 / Laatste Update: 02:15, 12-12-2023

Thomas Krol was na afloop gewoon terecht blij met zijn zilveren medaille op de 1500 meter. De schaatser had 3 minuten het geloof dat hij goud zou kunnen pakken, maar zag concullega Kjeld Nuis nóg iets beter zijn en het goud van hem afsnoepen. Zilver was dik verdiend: "Kjeld en ik zijn in ere hersteld", zei Krol na afloop tegen de NOS.

"Het enige zure is dat ik 3 minuten dacht dat ik het goud kon hebben, maar verder mag ik niet klagen. Ik wilde de beste Thomas laten zien op het juiste moment en dat heb ik gedaan. Heb niks laten liggen. Gestreden tot het eind. Ik kan hier met opgeheven hoofd weg. Kjeld schaatste gewoon fantastisch."

'Kjeld en ik in ere hersteld'

Ook Krol verbaasde zich over de matige resultaten van de buitenlandse tegenstanders als Joey Mantia en Zhongyang Ning. "Ze kwamen er niet aan te pas. Kjeld en ik zijn in ere hersteld. Dat is mooi, want het hele seizoen hadden we weinig te vertellen op de 1500 meter."

Topfavoriet op de 1000 meter

Thomas Krol is dé favoriet op de 1000 meter en daar werkt hij nu naartoe. "Mijn droomdoel is goud op die 1000 meter. Daar ga ik met heel, heel veel vertrouwen naartoe."