TV-gids: hier, hier en hier kijk je naar de Olympische Winterspelen Beijing 2022
i

ANP

TV-gids: hier, hier en hier kijk je naar de Olympische Winterspelen Beijing 2022

Eimert Pruis • 21:04, 03-02-2022 / Laatste Update: 08:59, 12-12-2023

De Olympische Winterspelen in Beijing beginnen officieel vrijdag met de openingsceremonie. Sinds woensdag glijd de curlingsteen al over het ijs en zo zijn er nog enkele andere sporten vroegtijdig begonnen. TeamNL nog niet. De Nederlandse olympiërs komen vanaf zaterdag in actie. Waar kan je alles op televisie en online volgen?

Melissa Peperkamp (17) gaat als eerste Nederlandse in actie komen op de Spelen van Beijing. De freestyle snowboardster is een beetje bang voor de schans, zei ze tegen Sportnieuws.nl. Let dus goed op. De durfal gaat wat mooie tricks laten zien. Dat en nog veel meer Nederlands olympisch geweld kan je zien op de televisie, via je app of via een online livestream.

Waar kan ik de Olympische Winterspelen zien?

NOS

De NOS zendt natuurlijk weer zo'n beetje alles uit. De staatsomroep is groot fan van vooral schaatsen en is er dus al elke nacht bij. 2 weken lang beginnen de uitzendingen al in de Nederlandse nacht en die gaan eigenlijk 24 uur door. Ook als er in Beijing geslapen wordt dus. Schakel dan in op NPO 1.

De live-uitzendingen met alle sporten beginnen 's nachts, zo rond 2 uur en lopen tot 17.00 uur in de middag. Het schaatsen en shorttracken is vooral in de ochtend en begin van de middag. Ideaal voor de NOS dus.

Schaatsprogramma

Naast de reguliere uitzendingen heeft de NOS ook een speciaal schaatsprogramma met analisten en alles erop en eraan. Dat programma wordt uitgezonden vanaf de Jaap Eden-baan in Amsterdam.

NOS Peking Live en NOS Studio Peking

Om 19.00 uur volgt dan NOS Peking Live. Een programma met een samenvatting van wat er die dag is gebeurd. De dag wordt om 21.30 uur afgesloten, weer vanaf die schaatsbaan in Amsterdam, met NOS Studio Peking. Presentatrice Dione de Graaff doet op z'n Mart Smeets een talkshowtje over de Spelen.

Meer mogelijkheden dan tv

Heb je geen tv of kijk je liever op je mobieltje, dan kan je ook de NOS-app aanslingeren. Via die app is ook alles te volgen. Ook biedt de NOS elke dag een livestream aan, waardoor je dus stiekem op je werkcomputer ook kan kijken.

Eurosport

Eurosport is natuurlijk de Spelen-zender bij uitstek. Online kan je via de verschillende Eurosport-kanalen alles volgen. Op Eurosport 1 kan je tussen 7.30 en 16.30 uur terecht voor een schakelkanaal met alle hoogtepunten. Op Eurosport 2 vind je nog veel meer langere uitzendingen over de Spelen. Kan je jouw favoriete sport of sporter niet zien? Check dan de Eurosport-player voor meer beelden van de Winterspelen.

Discovery+

Het iets minder bekendere Discovery+ heeft eigenlijk alles wat je maar kan wensen van de Winterspelen. Discovery is namelijk de rechtenhouder en verkocht dus sublicenties aan de NOS en Eurosport. Via de streamingdienst van Discovery, met de originele naam Discovery+ kan je elke minuut Olympische Spelen zien. Als je het daar niet ziet, zie je het nergens.

The Cube

En nu komt het ongelooflijk mooie. Ze hebben daar iets speciaals voor gebouwd. Een virtuele wereld genaamd The Cube. Daarin werk je met avatars, gasten en heb je prachtige uitzichten. Daar selecteer je simpel je favoriete wintersport of wintersporter en genieten maar!

Lees meer originele Sportnieuws.nl-verhalen over de Winterspelen in Beijing

Voor en tijdens de Olympische Spelen in Beijing zullen er dagelijks eigen originele verhalen op Sportnieuws.nl verschijnen. We volgen de sporters van TeamNL op de voet met reportages, profielen, interviews en meer nieuws van, op, of naast de schaatsbaan en op, of buiten de sneeuw. Hieronder staan enkele veelgelezen verhalen.

 • De laatste Spelen van shorttrackster Rianne de Vries en wéér is ze reserve
 • Snowboardster Michelle Dekker wil wereldreis maken
 • Adriana Jelínková wilde eigenlijk voor Oostenrijk skiën
 • Snowboarder Niek van der Velden is koffieliefhebber
 • Freestyle snowboardster Melissa Peperkamp (17) is bang voor de schans
 • Dit zijn de doelstellingen van de Nederlandse wintersporters bij de Olympische Spelen
 • Nederlandse olympiërs bang voor corona: 'Niet óf je het krijgt, maar wannéér'
 • Dit is het programma van ALLE Nederlanders bij de Olympische Winterspelen in Beijing
 • Hoeveel geld levert een olympische plak op bij de Olympische Winterspelen?
 • Als videomaker van TeamNL mee naar Olympische Spelen: 'Ik ben eigenlijk een topsporter'
 • Dit is de Nederlandse olympische ploeg voor de Winterspelen in Beijing
 • Erben Wennemars voorspelt hoeveel schaatsmedailles Nederland gaat pakken