Goud én wereldrecord voor Fleur Jong bij verspringen, brons voor Marlene van Gansewinkel
i

AFP

Goud én wereldrecord voor Fleur Jong bij verspringen, brons voor Marlene van Gansewinkel

Trevor Wagener • 10:12, 28-08-2021 / Laatste Update: 19:14, 13-12-2023

Lekker bezig Fleur Jong! De Nederlandse atlete heeft bij de Paralympische Spelen in Tokio goud veroverd op het onderdeel verspringen. Ze deed dit op fraaie wijze! Met een wereldrecord van 6,16 meter, hoppa!

De Franse Marie-Amelie le Flur had het record voor de Paralympische Spelen in handen met 6,14 meter. Jong, die bij de opening de Nederlandse vlag droeg, verbeterde het record in haar 1e poging. Le Flur won het zilver met 6,11.

Jong was uiteraard erg blij met haar gouden plak. "Het is gelukt. Ik ben zo blij. Het was spannend tot de laatste sprong. Ik wist dat 6,16 meter een spannende afstand was. Dat kon die Française ook. Maar gelukkig is de winnende afstand mijn afstand."

Laten zien

Marlene van Gansewinkel maakte het succes voor Nederland compleet door met een sprong van 5,78 meter de bronzen medaille te pakken. Ook Van Gansewinkel was blij met haar bronzen succes. "Ik heb ultiem genoten. Het is niet te beschrijven hoe dit voelt. Het is voor mij brons met een gouden randje. Ik heb laten zien wat ik kon."