Terwijl jij lag te ronken gebeurde dit vannacht allemaal op de Olympische Spelen in Tokio

31 juli 2021

Getty Images
Jorinde van Klinken

Mogguh! Ohayōgozaimasu!


Heb je lekker lopen ronken? Helaas heb je weer heel wat TeamNL-geweld gemist op de Olympische Spelen in Tokio. Maar niet getreurd, we zetten alles even voor je op een rijtje.

Triatleten maken indruk
Allereerst was daar de Nederlandse triatlonploeg. Maya Kingma, Marco van der Stel, Rachel Klamer en Jorik van Egdom imponeerden maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met de 4e plek. Die 4e plek waar TeamNL deze Spelen al zoveel pech mee heeft.

Lees hier meer over de sterke race van de Nederlandse gemengde estafetteploeg bij het triatlon

Zwemmers hebben bijrol
Er was nog een finale waar Nederland aan meedeed en wel bij het zwemmen. De gemengde estafetteploeg slaagde er niet in om zich te mengen in de strijd om de medailles en werd teleurstellend 6e. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Femke Heemskerk vormden de Nederlandse ploeg.

Lees hier meer over deze zwemfinale en check wie wel het goud veroverde

Kromo en De Boer naar finale 50 meter
Op de 50 meter vrije slag was er wel Nederlands succes. Ranomi Kromowidjojo zwom 24,29 en plaatste zich daarmee voor de finale. Bij de mannen deed Thom de Boer hetzelfde. Zijn 21,78 was de 8e tijd en dus net genoeg voor een finaleplek. Jesse Puts kwam te kort, hij bleef steken op 21,87.

Lees hier wanneer de finale van de 50 meter op het programma staat

Boksster Nouchka Fontijn al zeker van medaille
Boksster Nouchka Fontijn was in de kwartfinale te sterk voor de Canadese Tammara Thibeault. De bokskoningin is nu zeker van een bronzen medaille want in het boksen krijgen allebei de verliezend halve finalisten een medaille.

Lees hier meer over het gevecht van Fontijn en haar pikante tegenstandster in de halve eindstrijd

Femke Bol easy naar halve finales
Femke Bol heeft een lekker dagje gehad. Met speels gemak won het supertalent haar serie op de 400 meter horden. De topfavoriete voor goud mag nu even uitrusten en komt maandag in actie in de halve finale.

Lees hier meer over de favoriet voor goud namens TeamNL bij het atletiek

Nadine Visser en Menno Vloon verder in atletiekstadion
In het atletiekstadion van Tokio kwamen nog veel meer Nederlandse atleten in actie. Met wisselend succes. Nadine Visser kende geen problemen op de 100 meter horden en staat in de halve finale. Menno Vloon was bij het polsstokhoogspringen sterk en dwong een finaleplek af.

Op dezelfde 100 meter horden waar Visser sterk was moest Zoë Sedney genoegen nemen met een 7e plek in de series. Niet genoeg voor een plek in de halve eindstrijd. Discuswerpster Jorinde van klinken gooide de discus niet ver genoeg (61,15 meter) en moet ook naar huis.

Tot slot was Tony van Diepen ook niet goed genoeg op de 800 meter. Een 6e tijd in zijn serie en daar had hij niets aan.

Lees hier meer over de prestaties van zaterdag van de Nederlandse atleten in Tokio

Henk Grol van loser tot held
Bij het judo is er iets nieuws: een landenwedstrijd. Henk Grol is er toch nog bij. Hij moest weer tegen die ene vermaledijde Oezbeek en verloor deze keer na 19 seconden. De Nederlandse ploeg vocht zich terug en met 3-3 was het weer de beurt aan Grol, tegen diezelfde tegenstander. Wraak was zoet toen Grol hem versloeg en Nederland naar de kwartfinale bracht.

Lees hier meer over de gemengde landenwedstrijd op de Olympische Spelen

Amazone Merel Blom begint met 21e plek
Het paardrijden is ook bezig op de Spelen en het eventing is klaar met onderdeel 1, dressuur. Merel Blom kwam vannacht in actie en noteerde met haar paard The Quizmaster 31.50 strafpunten. Daarmee staat ze nu 21e. Janneke Boonzaaijer kwam vrijdag al in actie en kwam tot 33.00 strafpunten en de 30e plaats.

Lees hier meer over de amazones en haar paarden