Global Champions Tour-deelnemers bekend: ruiters strijden om 36 miljoen euro prijzengeld
i

Pro Shots

Global Champions Tour-deelnemers bekend: ruiters strijden om 36 miljoen euro prijzengeld

Trevor Wagener • 17:10, 27-02-2023 / Laatste Update: 05:06, 12-12-2023

Paardensportliefhebbers, opgelet! Van 2 tot en met 4 maart wordt de Longines Global Champions Tour 2023 gehouden in Doha in Qatar. Maandag werd het deelnemersveld én het prijzengeld bekendgemaakt. De deelnemende ruiters gaan strijden om het ongekend barre bedrag van 36 (!) miljoen euro.

Op zaterdag vindt de Longines Global Champions Tour Grand Prix of Doha plaats. Ludger Beerbaum hoopt op Mila voor een 2e jaar op een rij te winnen. Zijn grote rivaal is Henrik von Eckermann. De nummer 1 van de wereld zal op zijn beurt zijn best doen om voor het eerst ooit een LCGT seizoenskampioenschap om zijn naam te schrijven.

Pieter Devos, de runner-up in Doha van vorig jaar, leidt het LGCT-kampioenschap. Ben Maher is er niet bij vanwege een blessure. Naast de Nederlander Harrie Smolders behoren ook Marcus Ehning en Edwina-Tops-Alexander tot het deelnemersveld.

John Whitaker, Malin Baryard-Johnsson, Niels Bruynseels, Denis Lyncg en Maikel van der Vleuten zijn present.

Veel pk

Naast de gevestigde orde komt jong talent ook aan bod in Doha. Jack Whitaker, Jodie Hall McAter, Lily Attwood en Khaled Almobty azen allemaal op een 1e podiumplek, terwijl de routiniers Shane Breen, Olivier Philippaerts, Marlon Zanotelli, Yuri Mansur, Jur Vrieling, Ioli Mytilineou, Omer Karaevli, Philipp Weishaupt, Christian Kukuk en Mark McAuley er alles aan zullen doen om ook met eremetaal naar huis te gaan.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden via een stream. Deze is hier bij GCTV te vinden en is heel het wedstrijdweekend gratis.