Waarom pa Leon Thijssen zijn kids meeneemt naar Marokko: 'Thuis hoeven ze maar te niezen en het wordt geregeld'

Martijn Baars • 23:48, 22-10-2022 / Laatste Update: 04:07, 12-12-2023

Vader Leon Thijssen nam zijn kinderen Mel (21) en Mans (19) helemaal mee naar Marokko voor hun eerste ervaringen buiten Europa. De 54-jarige springruiter dacht al dat het leven in Noord-Afrika heel anders zou zijn dan de veilige haven in Limburg. "Thuis hoeven ze maar te niezen en het wordt geregeld. Hier in Marokko ziet het leven er heel anders uit", zegt Leon Thijssen tegen Sportnieuws.nl. "Hier is het verschil tussen arm en rijk enorm. De één heeft een kar met paard, de ander een Porsch Cayenne. In Nederland hebben we het heel goed."

En dus liet Leon zijn kinderen zelf met de paarden in de vrachtwagen naar Marokko rijden, met alle uitdagingen die daarbij horen. "Ze moesten bijvoorbeeld vlak voor de boot naar Marokko allemaal vluchtelingen van de vrachtwagen zien te houden. Zo leren ze belangrijke levenslessen en zien ze ook dat het leven lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is."

Check in de video hierboven het hele verhaal van de familie Thijssen, die op de Morocco Royal Tour voor flink wat publiek en een mooi bedrag aan prijzengeld de concours reden.