Rugbyer Traore krijgt racistisch kerstcadeau van teamgenoot: rotte banaan
i

Getty Images

Rugbyer Traore krijgt racistisch kerstcadeau van teamgenoot: rotte banaan

Trevor Wagener • 19:45, 22-12-2022 / Laatste Update: 10:19, 12-12-2023

Wat walgelijk: de Italiaanse rugby-international Cherif Traore is bij zijn club Benetton Treviso 'verrast' met een racistisch kerstcadeau. De 28-jarige Traore kreeg bij 'Secret Santa' een rotte banaan van een teamgenoot. Dat liet hij woensdag weten op sociale media.

"Naast het beledigende gebaar, deed het mij pijn om te zien dat de meeste ploeggenoten aan het lachen waren. Alsof het normaal is", schreef Traore, die gelukkig niet iedere ploegmaat mee zag lachen. "Enkele kameraden, vooral buitenlanders, probeerden mij te steunen. Buiten Italië wordt zo'n gebeurtenis als deze zwaar veroordeeld. Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen."

Lees ook: Franse voetbalbond dient klacht in na racistische berichten aan WK-gangers

Traore haalde aan vaker met racisme te maken te krijgen en vond dat hij niet stil kon blijven over déze actie. "Om te voorkomen dat andere mensen in de toekomst in mijn situatie terechtkomen, en om de afzender een lesje te leren."

Rotte banaan als kerstcadeau

Zijn club steunde Traore en schreef in een verklaring dat zulk gedrag niets te maken heeft met sport. "Racisme en discriminatie maken geen deel uit van onze cultuur, dat heeft niets met sport te maken. Benetton Rugby zal mensen altijd respecteren, ongeacht hun cultuur, etniciteit en geloof." Inmiddels kreeg Traore de excuses van het voltallige team. Die sorry aanvaardde hij. "Ik ben zeker dat we hier als ploeg sterker zullen uitkomen."

Op zijn eigen kanalen ging Traore verder in op de kerstgedachte. Volgens de atleet draaien deze dagen om vriendelijkheid, dankbaarheid en vergeving. "Ik wil dit graag in de praktijk brengen. Als je wil dat mensen aardig zijn, dan moet je daar zelf mee beginnen. Ik ben mijn club en teamgenoten dankbaar, maar dat betekent niet dat ik het vergeet. Ik lik mijn wonden en ga met opgeheven hoofd verder."

 

 

Een bericht gedeeld door Cherif Traorè (@cherif_traore)

Cherif Traore

Traore werd geboren in Guinee. Hij verhuisde als 7-jarige naar Italië en is sinds 2018 international van Italië.

Quante volte capita di commettere un errore o offendere un componente della propria famiglia, tante. Bene, questa volta è successo all’interno della nostra. Adesso ciò che conta è aver capito l’errore e chiesto scusa. Siamo una famiglia e come tale andremo avanti, insieme, sempre pic.twitter.com/PxCyQczvsr

— Benetton Rugby 🦁 (@BenettonRugby) December 21, 2022

 

 

Een bericht gedeeld door Cherif Traorè (@cherif_traore)