Rugby-international overleden na val van 22 meter hoge brug

8 mei 2022

Getty Images
kellu-meafua-overleden-sprong-brug

De rugbywereld is opgeschrikt door het overlijden van Kelly Meafua. Meafua, een rugby-international van Samoa, is in de nacht van vrijdag op zaterdag tragisch om het leven gekomen na een val van een brug. Dat heeft zijn club, het Franse USM Sapiac, laten weten.


De 32-jarige rugby'er was in het bijzijn van een paar teamgenoten en kwamen terug van een avondje stappen, toen hij van een 22 meter hoge brug viel in de rivier de Tarn. Van opzet zou volgens verschillende bronnen geen sprake zijn. Enkele uren daarvoor was hij nog met zijn team in actie gekomen in de Franse 2e divisie.

Teamgenoot probeert hem te redden
Zijn teamgenoot Christopher Vaotoa zag het gebeuren en sprong nog in de rivier om Meafua proberen te redden, maar helaas zonder succes. Vaotoa moest daarna wegens onderkoeling naar het ziekenhuis worden gebracht.

Club is geschokt
Het lichaam van Meafua werd niet veel later gevonden. Zijn club liet weten geschokt te zijn door het overlijden van hun speler, die erg gewaardeerd was. "Vandaag verloren we een speler, een vriend, een broer." Meafua is 32 jaar geworden.