Schaatsvriendinnen dollen over kledingsmaak Joy Beune: 'En dan zeker zeggen: grapje'
Pien Hersman, Robin Groot, Joy Beune en Michelle de Jong / Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Schaatsvriendinnen dollen over kledingsmaak Joy Beune: 'En dan zeker zeggen: grapje'

14:30, 22-05-2024 / Laatste Update: 14:30, 22-05-2024

Joy Beune, Robin Groot, Pien Hersman en Michelle de Jong zijn vriendinnen, kunnen allemaal heel hard schaatsen én rijden ook nog eens voor hetzelfde team. Sportnieuws.nl speelde het spelletje ‘Wie van de vier?’ met de schaatssters van Team IKO, waarin zij naar elkaar (of zichzelf) moesten wijzen bij bepaalde vragen.

De afgelopen dagen publiceerden wij interviews met Beune, Groot, Hersman en De Jong. De schaatssters waren op dat moment met IKO op trainingskamp in het Italiaanse Toscane.

Wie heeft de beste kledingsmaak?

Beune krijgt als eerste de vraag voorgeschoteld wie de beste kledingsmaak heeft van de vier. De vrouwen mogen dus ook zichzelf kiezen en daar gaat Beune ook voor. Lachend zegt ze: “Ik kies mezelf, want ik kies wat ik leuk vind.”

Hersman krijgt de vraag daarna voor haar kiezen en zij wil direct weten wat Beune heeft geantwoord. “Sowieso zichzelf, en dan zeggen: grapje.” Overigens kiest zij voor Groot en die keuze maakt De Jong daarna ook.

Groot kiest - zonder dat ze de antwoorden wist van de anderen - ook voor zichzelf. “Ik vind sowieso dat we er alle vier heel leuk uit zien en dat we daar ook veel moeite voor doen. Maar dan kies ik toch mezelf, ik trek toch die kleding aan!”

Nadat zij hoort dat zij meer stemmen heeft gekregen, zegt ze lachend: “Oh, kreeg ik meer stemmen? Wat lief!”

Wie staat het langst voor de spiegel?

Weer moet Beune als eerste antwoord geven. Deze vraag is voor alle schaatssters duidelijk een stuk lastiger. “Zij gaan sowieso mijn naam zeggen. Misschien wel terecht… Maar mijn haar duurt gewoon even.” Toch valt haar keuze uiteindelijk op Groot.

Hersman weet eigenlijk niet wie ze moet kiezen, maar gaat uiteindelijk toch voor Beune. “Jeetje, dat weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat we er alle vier graag leuk uit willen zien. We kunnen het ook allemaal supersnel.”

Dan komt de vraag bij De Jong terecht en die kiest zichzelf. “Ik ben heel perfectionistisch. Ik vind het lekker om de tijd te nemen. Lekker make-upje, lekker mijn nagels lakken. Dus misschien wel ik.”

Maar het duurt nooit langer dan een halfuur, zegt ze. “Vaak tussen een kwartier en een halfuur.” Blijkbaar zijn de meningen erg verdeeld, want Groot kiest Beune uit bij deze vraag.