Sportwereld reageert op onverwachte vertrek Irene Schouten: 'Een schaatslegende'
Irene Schouten en Ireen Wüst met koningin Maxima. © Getty Images

Sportwereld reageert op onverwachte vertrek Irene Schouten: 'Een schaatslegende'

16:55, 19-02-2024 / Laatste Update: 17:37, 19-02-2024

Irene Schouten maakte daags na haar succesvolle WK afstanden bekend te stoppen met schaatsen. Haar plotselinge afscheid kwam hard aan in de schaatswereld, maar al snel volgden de mooie reacties. Zo schreef meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst: 'Een fantastische schaatsster stopt. Gefeliciteerd met je mooie carrière!'

De Instagram-post die Schouten maakte over haar afscheid staat vol met hartverwarmende berichtjes. 'Een van de beste ooit', begon de Amerikaanse Brittany Bowe haar verhaal. 'Het was een absolute eer om je het jaar door te zien racen. Gefeliciteerd met een ongelooflijk succesvolle carrière en ik wens je niets anders dan succes en geluk bij het beginnen van je volgende hoofdstuk!'

'Het was eer om met je te schaatsen', reageerde Martina Sablikova, die zondag op de 5000 meter nog racete tegen Schouten. 'Respect', schreef de Nederlandse Femke Kok met een hartje. 'Gefeliciteerd met je carrière, topper. Geniet van het leven', plaatste Kjeld Nuis in de comments.

Oud-schaatser Mark Tuitert bedankt Schouten voor alle mooie momenten. 'Wat een moedig besluit, zo veel respect', zegt hij. Erin Jackson reageert: 'Gefeliciteerd, Irene. Een geweldig weekend en een geweldige carrière. Succes in je volgende fase.' De Canadese sprinter Laurent Dubreuil noemt Schouten een schaatslegende. En tv-presentatrice Hélène Hendriks: 'We hebben mega van je genoten'.

Je bent een schaatslegende

Joy Beune en Marijke Groenewoud, die samen met Schouten goud wonnen bij de ploegenachtervolging op de WK afstanden, reageren met hartjes onder het besluit van hun teamgenote.