Suzanne Schulting krijgt alsnog haar gouden medaille en dat zorgt voor nieuwe tranen
Suzanne Schulting meldt zich in Ahoy met haar been in het gips. © ANP

Suzanne Schulting krijgt alsnog haar gouden medaille en dat zorgt voor nieuwe tranen

08:26, 18-03-2024 / Laatste Update: 11:43, 19-03-2024

Het werd in Rotterdam bepaald niet de WK shorttrack van Suzanne Schulting, maar de onfortuinlijke Friezin zorgde zondagavond toch nog voor mooie momenten.

Schulting was tijdens de finale van de 1000 meter zwaar ten val gekomen en na onderzoek in het ziekenhuis bleek zij haar enkel te hebben gebroken. Ondanks dit drama meldde ze zich, met haar rechterbeen in het gips, toch nog in Ahoy voor de sluitingsceremonie.

Steunend op een paar krukken onderging ze zo de afterparty die ontstond nadat het Wilhelmus had geklonken voor de gouden medaille van de vrouwen op de aflossing. Voor de traditionele afsluiter, een foto de atleten, de staf en de vrijwilligers, werd Schulting nog een keertje het ijs op getrokken.

Gouden medaille

Echt genieten leek ze niet te kunnen en de tranen stonden regelmatig bij haar en haar ploeggenoten in de ogen. Met haar gipsvoet op schoot bij Yara van Kerkhof kreeg alsnog haar gouden medaille. "Die had ik nog niet gekregen", aldus de aangeslagen Schulting, die hem meteen om haar nek hing. Haar ploeggenoten gaven haar, met vochtige ogen, een welverdiend applaus.

Suzanne Schulting en haar ploeggenoten met de gouden plakken. © NOS

"Ik wilde zo snel mogelijk terug naar het stadion, omdat de meiden goud hebben gewonnen", aldus Schulting bij de NOS. "Daar ben ik supertrots op. Het is natuurlijk superbijzonder, een WK in eigen huis. En daar wilde ik nog een beetje van proeven." Het geplande feestje na afloop viel wel een beetje in het water. "Ik keek er wel heel erg naar uit", stamelde Schulting, die werd getroost door Van Kerkhof.