🎥 | Davis Cup Finals: Nederland achter in kwartfinale na nederlaag Griekspoor

22 november 2022

Oef! Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag in het Spaanse Málaga niet in geslaagd om het kwartfinale Davis Cup Finals-duel met de Ausraliër Jordan Thompson winnend af te sluiten. Hierdoor staat Oranje met 1-0 achter.


Het Nederlands team, dat onder leiding staat van captain Paul Haarhuis, heeft 2 punten nodig voor een zege. De 26-jarige Griekspoor kwam geen moment lekker in de wedstrijd. Hoewel hij Thompson bij 2-3 opnieuw wist te breken en de 1e set binnensleepte, was het verdere verloop van de partij meer in evenwicht. (lees verder na de video)Gelijk op
De games duurden nadien dan ook erg lang en bij 5-6 leverde Griekspoor zijn opslag in. Thompson kwam gelijk en de nummer 84 van de wereld was ook deze set net wat scherper dan de Nederlander. Later op de dag speelt Botic van de Zandschulp tegen Alex de Minaur. Bij verlies is Oranje uitgeschakeld en Australië halve finalist.

Stel dat de 27-jarige Van de Zandschulp wínt, brengt de dubbelpartij van Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop tegen Wimbledon-winnaars Max Purcell en Matthew Ebden van diezelfde avond de beslissing.

Davis Cup Finals-verhaal
Donderdag is de eventuele halve finale, de eindstrijd is zondag. Nederland haalde de KO-fase door verrassend 1e te eindigen in een groep met Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Kazachstan.