Kwartfinale Mallorca Open is een feit voor Griekspoor

22 juni 2022

GettyImages
tallon-griekspoor-wint-en-gaat-door-naar-kwartfinale

De Nederlander Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales bij het Mallorca Open. Zijn tegenstander Alex Molcan begon erg sterk, Griekspoor won geen game in de 1e set en verloor die met 0-6. Daarna herpakte hij zich. Door deze overwinning stijgt hij van de 53e naar de 51e plaats. Zijn hoogste klassering ooit.


Dankzij het herpakken van zichzelf kan hij deze hoogste klassering ooit achter zijn naam zetten. Makkelijk ging het absoluut niet voor de Nederlander. Hij had 3 sets nodig om te winnen. 0-6 6-3 7-6 (3) was de score. Na de blamage van set 1 herpakte Griekspoor zich en liet hij de wedstrijd ook niet meer los. De laatste set was nog erg spannend, maar ook die kwam uiteindelijk op naam van Griekspoor.

Kwartfinale
Hij kan potentieel nog meer gaan stijgen op de wereldranglijst. Hij speelt namelijk nog in de kwartfinale, dat zal hij gaan doen tegen de winnaar van de partij Pablo Carreño Busta tegen Antoine Bellier. Carreño Busta is de nummer 19 van de wereld, Bellier staat op plek 301.

Botic van de Zandschulp speelt niet meer mee, hij kan zich focussen op Wimbledon na het verlies van dinsdag.