Bizarre discussie op Roland Garros: 'Zullen we wisselen of gaan we door met deze vrouw?'
Grigor Dimitrov gaat even bij Hubert Hurkacz langs. © Getty Images

Bizarre discussie op Roland Garros: 'Zullen we wisselen of gaan we door met deze vrouw?'

07:05, 03-06-2024 / Laatste Update: 07:42, 03-06-2024

Een bijzonder merkwaardig moment tijdens een duel in de vierde ronde op Roland Garros. De mopperende Pool Hubert Hurkacz vraagt zijn tegenstander Grigor Dimitrov plots of hij van umpire wil wisselen. De Bulgaar denkt er het zijne van.

Hurkacz, als achtste geplaatst, had het aan het einde van de derde set blijkbaar helemaal gehad met umpire Alison Hughes. Eerder in de wedstrijd ging het al mis toen Dimitrov haar vroeg om de afdruk van de forehand van zijn tegenstander te bekijken. Dat deed ze en ze constateerde dat de bal uit was. Hurkacz keek naar een totaal andere afdruk en was het dan ook niet eens met de Britse.

"Haal de supervisor!", riep hij, terwijl ook Dimitrov hem duidelijk probeerde te maken dat de bal echt uit was.

Merkwaardig gesprek

Het spel ging verder en bij een 2-0 achterstand voor Hurkacz in sets en 6-5 in de derde volgde een korte onderbreking. Hierin ontstond een merkwaardig gesprek. "G, wil je wisselen?", vroeg de Pool, nadat hij eerder al het wisselgebaar maakt, aan zijn opponent. Dimitrov keek hem verbaasd aan, leek niet te begrijpen waar het over ging. "Wil je doorgaan met deze vrouw? Vind je dat goed of wil je wisselen? De vrouw wisselen? De umpire?"

Dimitrov gaf niet echt antwoord, maar liep even later wel naar zijn tegenstander toe. Na een kort gesprek tussen de twee goede bekenden, leken de gemoederen bedaard en volgde een high-five. De Bulgaar trok de partij vervolgens in drie sets naar zich toe.