Griekspoor meldt zich af voor dubbel op Roland Garros: Haase en Van de Zandschulp boeken succes
Botic van de Zandschulp en Robin Haase © ProShots

Griekspoor meldt zich af voor dubbel op Roland Garros: Haase en Van de Zandschulp boeken succes

13:31, 31-05-2024 / Laatste Update: 16:14, 31-05-2024

Tallon Griekspoor en zijn dubbelpartner Bart Stevens hebben zich afgemeld voor de dubbel van Roland Garros. Op datzelfde toernooi hebben Robin Haase en Botic van de Zandschulp juist een tweede succes geboekt.

Griekspoor zit nog vol in de race voor het single-toernooi bij de mannen en in de volgende ronde treft hij een zware tegenstander: Alexander Zverev. De Nederlander wil daarom genoeg rust pakken en dus meldt hij zich af voor het dubbeltoernooi. Griekspoor is normaal gesproken een vaste waarde in het dubbelspel op Grand Slam-toernooien. Samen met zijn dubbelpartner en goede vriend Stevens doet de Nederlander het normaal gesproken goed. Op Wimbledon haalde het tweetal nog de kwartfinale. Stevens staat op dit moment 93e van de wereld in de ranking van het dubbelspel.

Van de Zandschulp en Haase

Toch doet er bij de heren wel twee Nederlands duo's mee aan de dubbel op Roland Garros. Van de Zandschulp verzekerde zich bij het dubbelspel toch van een langer verblijf op Roland Garros. De Nederlander werd in de eerste ronde van het singletoernooi al uitgeschakeld, maar met Haase won hij de eerste ronde wel. Tegenstanders Alexandre Muller en Luca Sanchez konden na ongeveer een uurtje spelen de baan weer verlaten. Van de Zandschulp en Haase wonnen van het duo in twee sets (6-2 en 6-4). Matwé Middelkoop en Sander Arends speelden woensdag ook in de eerste ronde, maar zij verloren van een landgenoot in Wesley Koolhof. Samen met Nikola Mektic was hij op één punt te sterk voor de twee Nederlanders.