Miami Open uitgesteld vanwege hevige regenval, Nederlanders kunnen nog niet in actie komen
Arantxa Rus tijdens Miami Open © Getty Images/X, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Miami Open uitgesteld vanwege hevige regenval, Nederlanders kunnen nog niet in actie komen

17:39, 22-03-2024 / Laatste Update: 22:25, 22-03-2024

De tenniswedstrijden in het Miami Open toernooi zijn vrijdag uitgesteld vanwege hevige regenval. De banen waren zo nat dat er niet op gespeeld kon worden. De neerslag zou nog uren kunnen aanhouden.

Er stonden een aantal interessante wedstrijden op het programma vrijdag. Zo zou Aryna Sabalenka weer in actie komen, nadat haar ex-vriend overleed na een val van een balkon. Volgens de politie van Miami zou het gaan om zelfmoord.

Ook drie Nederlanders zouden spelen op het toernooi. Arantxa Rus zou het opnemen tegen Marta Kostyuk, Botic van de Zandschuld gaat de strijd aan met de Franse Ugo Humbert en Tallon Griekspoor speelt vrijdagavond tegen Alex Michelsen.

Aryna Sabalenka over tragische dood ex-vriend: 'Mijn hart is gebroken'

20 maart 2024, 23:18

Een persoonlijk drama voor Aryna Sabalenka. De ex-vriend van de huidige nummer twee van de wereld en winnares van de laatste Australian Open overleed op 42-jarige leeftijd. Volgens de politie van Miami zou het gaan om zelfmoord. Sabalenka reageerde woensdag op het tragische nieuws.

Eerder in het toernooi hadden tennissers al last van de weersomstandigheden in Miami. De 21-jarige Arthur Cazaux zakte plotseling in elkaar op de grond. De Fransman leek bevangen door de hitte en hoge luchtvochtigheid.

In Miami was sprake van zware regenval die langdurig aanhield. De tennisbanen zijn niet overdekt en zo nat geworden dat ze onbespeelbaar waren. De wedstrijden zijn meerdere keren uitgesteld. Uiteindelijk kon het toernooi rond 22.00 uur Nederlandse tijd hervat worden, zes uur later dan de aanvankelijke start van de wedstrijden.