Tegenvaller voor Carlos Alcaraz: Spanjaard haakt op laatste moment af voor masterstoernooi Monte Carlo
Carlos Alcaraz. © Getty Images

Tegenvaller voor Carlos Alcaraz: Spanjaard haakt op laatste moment af voor masterstoernooi Monte Carlo

16:12, 09-04-2024 / Laatste Update: 16:15, 09-04-2024

Vervelend nieuws voor Carlos Alcaraz. De Spaanse tennisser heeft zich met een blessure af moeten melden voor het masterstoernooi in Monte Carlo. Alcaraz kampt met een blessure aan zijn arm.

De nummer drie van de wereld had in aanloop naar het toernooi al aangegeven dat hij kampte met een blessure. Alcaraz laat dinsdag via sociale media weten dat hij er alles aan heeft gedaan om op tijd fit te zijn, maar dat hij niet fit genoeg is om te spelen. De Spanjaard had eigenlijk woensdag moeten spelen tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime.

Alcaraz meldt dat hij last heeft van een spier in zijn arm. Het is nog onduidelijk hoelang hij niet kan spelen. De Spanjaard zal hopen dat hij snel weer fit is, want volgende week staat het toernooi van Barcelona op het programma en daar pakte hij de afgelopen twee jaar de titel.

Alcaraz en Monte Carlo zijn voorlopig geen goed huwelijk. Het is voor de Spanjaard het enige grote toernooi waar hij vooralsnog geen enkele wedstrijd wist te winnen. Hij deed alleen in 2022 mee en ging toen direct onderuit.

Enkelblessure

Het is voor Alcaraz niet zijn eerste blessure dit jaar. Hij liep bij een toernooi in Rio de Janeiro een enkelblessure op. Gevreesd werd toen dat hij er lange tijd uit zou liggen, maar uiteindelijk bleek het mee te vallen.

Toch geen ernstige blessure Carlos Alcaraz: 'Een paar dagen eruit'

21 februari 2024, 23:28

De Spaanse tennistopper Carlos Alcaraz hoeft toch niet lang toe te kijken met een ernstige enkelblessure. Eerder schrok hij nog toen hij door zijn rechterenkel ging. Inmiddels heeft hij zijn enkel laten nakijken. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells."

De Spanjaard had een moeizaam begin van het seizoen, maar liet in Indian Wells zien dat hij nog altijd een hoog niveau kan halen. Alcaraz bezorgde daar Jannik Sinner zijn enige nederlaag van het jaar en won voor het tweede jaar op rij het masterstoernooi. Bij zijn laatste toernooi in Miami ging hij er in de kwartfinales wel kansloos af tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov. Alcaraz liet toen weten dat hij zich voelde als 'een 13-jarige'.