🎥 | Van Rijthoven verbaast Clijsters: ‘2e set tegen Djokovic was impressionant’

6 juli 2022

Ook Kim Clijsters was zichtbaar onder de indruk van de prestaties van tennisser Tim van Rijthoven. De 25-jarige Nederlander is bezig aan een fraai grasseizoen en lijkt koel te blijven onder alle aandacht, merkte Clijsters op.


"Ik ben altijd voor de Belgen", lachte Clijsters bij Ziggo Sport. "Maar als we internationaal gaan kijken, is er altijd de connectie met de buurlanden", doelde de 39-jarige op het volgen van de verrichtingen van de Nederlandse tennissers. Op Wimbledon zag de voormalig nummer 1 van de wereld toe hoe Van Rijthoven er in de 4e ronde uit ging tegen Novak Djokovic.

"Ze hebben het allemaal ongelooflijk mooi gedaan. De 2e set van Van Rijthoven tegen Djokovic was impressionant, alleen moet je tegen zulke spelers minimaal 3 sets top zijn." Vooral de houding van de recent gearriveerde Van Rijthoven sprak Clijsters aan.

Clijsters over Van Rijthoven
"Hij speelt vrij, en gaat er helemaal voor. Hij geeft niet de indruk dat hij zich ongemakkelijk voelt, voor de buitenwereld dan." Wel gaf Clijsters te kennen Van Rijthoven nog niet zo goed te kennen. "Nog niet lang, sinds Rosmalen. Het is leuk om het zo van dichtbij te kunnen volgen."

Het eerstvolgende toernooi dat Van Rijthoven gaat spelen is het toernooi van Newport. Dat is van 10 tot en met 17 juli. Van Rijthoven is direct toegelaten tot het hoofdschema. Aanvankelijk was hij 1e reserve, maar na een afmelding van de Amerikaan Jenson Brooksby schuift hij door. Peter Wessels was in 2000 de enige Nederlander die het Newport-toernooi won.

Volgende slam Van Rijthoven
Van Rijthoven hoopt mee te kunnen doen aan de US Open. Die start op 29 augustus.